İşte Blackberry'nin merakla beklenen yeni telefonları

Kanadalı akıllı telefon üreticisi RIM yeni işletim sistemi ve yeni cihazlarıyla birlikte markasını da Blackberry çatısına taşıdı

İşte Blackberry'nin merakla beklenen yeni telefonları

4.2 inçlik Z10 ve Qwerty'li Q10'u tanıtan Blackberry, borsada 2 saatte 2 milyar dolar daha kaybetti.

Kanadalı akıllı telefon üreticisi Research In Motion (RIM) yaklaşık bir yıldır beklenen yeni işletim sistemi BlackBerry 10'u (BB10) iki yeni cihazla birlikte tanıttı. New York, Toronto, Londra, Paris, Dubai, Johannesburg, Jakarta ve Delhi şehirlerinde eş zamanlı düzenlenen lansman etkinliğiyle gün yüzüne çıkan BlackBerry Z10, 4.2 inçlik dokunmatik ekrana, BlackBerry Q10 ise Qwerty klavyenin yanısıra 3.1 inçlik ekrana sahip. 70 binden fazla uygulama ile birlikte gelen BB10'un ilk cihazlarından olan Z10 ve Q10, şubat ayı sonunda 110 ülke ile birliket Türkiye'de de satışa çıkacak.

RIM ve Blackberry'yi Blackberry çatısı altında topladıklarını belirten RIM Başkanı ve CEO'su Thorsten Heins, yeni dönemi, "Artık tek marka tek söz" sözleriyle özetledi. Aynı anda tüm uygulamaları çalışır olarak arka planda tutan BB10, çoklu uygulama çalıştırabiliyor, kelime tahmini yapabiliyor, dokunamtik klavyesi de kullanım alışkanlığı ve parmak yapısına göre büyüyüp küçülebiliyor.

2 MİLYAR DOLAR DAHA ERİDİ

Tanıtım öncesi yüzde 4'ten fazla yükselen Blackberry'nin hisseleri, yeni platform ve cihazların tanıtıldığı etkinlikle birlikte 2 saat içinde yüzde 9 değer kaybetti. Böylece şirketin tanıtım öncesi 8 milyar dolardan 8.5 milyar dolara kadar çıkan piyasa değeri de 6.6 milyar dolara kadar geriledi.