İşte yeni takımı!

Hiddink imzayı attı

İşte yeni takımı!

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Hollanda’nın son yıllardaki en başarılı teknik adamı olarak gösterilen Guus Hiddink ülkesinin milli takımının başına geçiyor. Milli takım olarak en son Türk Milli Takımı’nı çalıştıran 67 yaşındaki çalıştırıcının Portakallar’ın yeni hocası olacağı bildirildi.

Hollanda basınında yer alan haberlere göre deneyimli çalıştırıcı milli takımın başına geçmek üzere Hollanda Futbol Federasyonu ile el sıkıştı. Şu anki hoca Louis Van Gaal’ın Dünya Kupası finallerinde takımın başında olacağı, Brezilya’daki turnuvanın hemen ardından ise Hiddink’in koltuğa oturacağı belirtildi. Türkiye’nin ardından Rusya’nın Anzhi takımını çalıştıran Hollandalı teknik adamın, federasyon ile yeni macerası için 2018’e dek geçerli sözleşme imzalayacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Guus Hiddink, “Federasyonla görüştüm. Kendi kendime hala bu işi yapabilip yapamayacağımı sorduktan sonra federasyonla görüştüm. Bu işi yapmak içingerekli enerjiye sahip olduğumu ve altından kalkabileceğimi düşünüyorum” dedi. Bir dönem Fenerbahçe’yi de çalıştıran Hiddink, 1994-1998 yıllara arasında da Hollanda Milli Takımı’nı çalıştırmıştı