Japonlar ile 3 önemli anlaşma

Japonya'nın enerji ölçekli işbirliğinin ötesine geçmeyi düşündüğünü de bildiren Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Türkiye ile nükleer enerji konusunda 3 antlaşmaya imza attıklarını söyledi

Japonlar ile 3 önemli anlaşma
Japonya'nın enerji ölçekli işbirliğinin ötesine geçmeyi düşündüğünü de bildiren Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Japonya'nın sağlıklı gıdası ve tıbbi cihazlar konusunda da işbirliği yapmayı amaçladığını dile getirdi.

Pek çok işbirliği anlaşması yaptıklarını kaydeden Abe, nükleer enerji konusunda 3 antlaşmaya imza attıklarını, bunlardan bir tanesinin de Sinop Nükleer Santrali için yapılan antlaşma olduğunu aktardı. Bu anlamda Japonya'nın deneyimlerini ve kazalardan edindiği tecrübelerini paylaşacağını anlatan Abe, güvenli çalışmaların yapılacağına işaret etti.
Son olarak tarih ve kültür paylaşımında bulunmayı amaçladıklarına dikkat çeken Japonya Başbakanı Abe, gelecek yıllar içerisinde Ortadoğu'dan Japonya'ya aşağı yukarı 20 bin kişiyi ağırlayacaklarını, böylece daha iyi bir diyalog oluşacağını belirtti. Abe, Ortadoğu ülkeleri ile çok amaçlı işbirliği gerçekleştirmeyi düşündüklerini yineledi.
Bir Japon gazetecinin ekonomik beklentiler konusunda ziyaretlerden ne umulduğu yönündeki sorusuna Abe, özellikle tarım ve tıbbi cihazlara odaklanıldığını belirterek, yanlarına getirdikleri lezzetli ürünlerini de ziyaretlerde sunduklarını ve beklentilerinin olumlu olduğunu ifade etti.