Kaçak sigaraların son satış fiyatları

Sigara fiyatlarına 2013'ten sonra yüzde 25'lere varan zamlar gelince halk kaçak sigaraya yöneldi. Kaçak sigara fiyatları piyasa ortalamasının çok çok altında.

Kaçak sigaraların son satış fiyatları

2 Ocak 2013 itibariyle sigaraya paket başına 50 kuruşla bir lira arasında zam geldi. Bir paket sigaradan alınacak en düşük maktu vergi tutarı 3 lira 24 kuruşa yükseldi. Zamlı fiyatı ilk açıklayan firma Philsa oldu.

Kaçak sigaranın Türkiye'ye girmesinde PKK etkin bir rol oynuyor. Gelen sigaradan yüksek kazanç sağlıyor. PKK,Türkiye'ye sigara taşıyan katırlardan 7 dolar haraç alıyor.

Kaçak sigara ve çayla PKK'ya destek veriyorsunuz

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, geçtiğimiz aylarda vatandaşlara kaçak çay, kaçak sigara ve kaçak benzin konusunda sert çıkmıştı. Cerrah, "PKK kahrolsun diyorsunuz, ama kaçak sigara ve çay içmekle PKK'ya destek veriyorsunuz." demişti.

Kaçak sigaraların geliş şekli

Öte yandan Türkiye'den sigara ithal eden komşu ülkeler, başta Irak, Suriye ve İran, sigaradaki Tekel bandrollerini değiştirip mavi bandrol takarak tekrar kaçak yollarla Türkiye'ye satış gerçekleştiriyor.

Kürt parlamenti 2,5 TL

Kaçak sigara pazarında Türkiye'de en fazla satılan kaçak sigara markası Prestige. 'Kürtler Parlamenti' olarak da bilinen sigaranın Türkiye'deki satış fiyatı 2.5 TL.

İşte Türkiye'de satılan kaçak sigaraların son satış fiyatları:

Parlament Uzun: 7 TL
Parlament Kısa: 6.5 TL
Winston :3.5 TL
Camel :4 TL
Brilliant :2.5 TL
United :2.5 TL
Marlboro Uzun: 6.5 TL
Marlboro Kısa: 6 TL