Kaka'yı Rus milyarder kapıyor!

Fener ile Galatasaray onun için kapıştı ama astronomik teklif Rusya'dan geldi

Kaka'yı Rus milyarder kapıyor!

Brezilyalı futbolcu Kaka’nın Rusya’nın Anji Mahaçkala takımına transfer olacağı iddia edildi. Haberlere göre, Anji ile Kaka prensipte anlaştı.

Zengin işadamı Süleyman Kerimov’un Anji’yi devralması ile birlikte takım ve ligde bazı dengelere değişti. Büyük hedefler çizen Anji yönetimi her transfer döneminde kadrosunun yıldız oyuncularla güçlendirerek belirlediği hedeflere doğru ilerliyor.

Kadrosuna, Samuel Eto’o, Yuriy Jirkov, Lassana Diarra ve Roberto Carlos gibi oyuncuları dahil eden Dağıstan ekibi bu kez Real Madrid’in yıldız oyuncusu Kaka’ya göz dikti. Basında yer alan haberlere göre Anji, futbolcu ile anlaştı sıra takımında. Madrid ekibinde yeteri kadar forma şansı bulamayan Kaka için fazla ücret talep edilmeyeceği belirtilirken, oyuncuya yıllık 8 milyon Euro maaş verileceği ifade edildi.

Öte yandan, yıldız oyuncuları takımında görmeye alışan taraftarlar transfer sezonunu merakla bekliyor.

İlk devreyi kapatan Rusya Premier Ligi’nde Anji 19 maçta 41 puan toplayarak 2. sırada yer alıyor. EUFA Avrupa Ligi gruplarına ilk kez katılan Rusya temsilcisi, averajla grup liderliğini Liverpool’a kaptırarak bir sonraki tura yükselmeyi başardı.

Anji, Avrupa Ligi 2. tur maçında Hannover takımı ile bir sonraki tura yükselmek için mücadele edecek.

Süleyman Kerimov, 6.5 milyar dolarlık servetiyle Rusya'nın en zengin adamlarından biri.