Levi's Çorlu'daki fabrikasını kapattı

Levi's ve Dockers markaları ile üretim yapan dünya jean devi Levi Strauss, Çorlu'daki üretim tesislerinin bugün itibari ile kapatıldığını açıkladı.

Levi's Çorlu'daki fabrikasını kapattı

Levi’s ve Dockers markaları ile üretim yapan dünya jean devi Levi Strauss'dan kritik bir açıklama geldi. Şirketten yapılan yazılı açıklamada Çorlu'daki üretim tesislerinin bugün itibari ile kapatıldığı açıklandı. 677 kişi kademeli olarak işten çıkarılacak. Şirket Çorlu'daki fabrikayı 1986'da açmıştı.

3 AY İÇERİSİNDE AŞAMALI OLARAK SONLANDIRILACAK

Şirketten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Levi Strauss & Co. (LS&Co.) Çorlu'daki üretim tesislerindeki operasyonlarını durdurduğunu bugün itibariyle açıkladı. Önümüzdeki 3 ay içerisinde yaklaşık 677 çalışanının görevi, aşamalı olarak sonlandırılacaktır.

Levi Strauss&Co., incelenen süreçte ve gerçekleştirilen analizler sonucunda, kendisine ait olan ve üretim faaliyetlerinin sürdüğü Çorlu'daki fabrikayı ek kapasitesi olan dış yüklenicilere taşıyarak finansal olarak sürdürülebilir ve esnek bir iş modelini uygulamaya karar vermiştir.

"TİCARİ OPERASYONLAR İLE İLGİSİ YOKTUR"

Bu kararın Türkiye'deki ticari operasyonlar ile hiçbir ilgisi yoktur. LS&Co., kendi satış ağına bağlı kaldığı kadar Levi’s® ve Dockers markalarının büyümelerine her zaman destek olan, birlikte yakın çalıştığı perakendeci toptancı ve bayiilerine de bağlı kalacaktır. En son açılan mağazalar ile birlikte Levi Strauss & Co tüketicinin taleplerine cevap vermek amacıyla doğru yatırım fırsatlarını aramaya da devam edecektir.

LS&Co. şirket değerlerine göre, bu karardan etkilenecek olan bütün çalışanlara adil davranılacak ve çalıştıkları yıla orantılı olarak tüm hakları kendilerine ödenecektir."

SİPARİŞLERDE AZALMA VAR

DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Başkanı Rıdvan Budak, Levi’s Türkiye’nin aldığı karara ilişkin yaptığı açıklamada “Ciddi bir daralma var. Siparişlerde azalma olduğunu, işveren temsilcileri ile yaptığımız görüşmelerde dile getiriliyor. Sıcak para ile ekonominin dönmeyeceğini bizzat reel sektör temsilcileri söylüyor. Hükümet ve ilgili bakanlıklar gerekli tedbirleri hızla almalı. Türkiye sanayisi 2001 ve 2008’de olduğu gibi bir sıkıntı yaşayabilir. Kapatma niyeti olan bir çok işyeri var” dedi.