Maktu vergilerde 2013'te artış sinyali

Maliye Bakanı Şimşek, herkesi etkileyecek vergi artışlarının gelebileceğini söylerken memur için enflasyon zammı ödenebileceğine de dikkat çekti

Maktu vergilerde 2013'te artış sinyali

Enflasyon güncellemesi çerçevesinde ÖTV ve harçlarda 2013'ten itibaren yapılacak zammı doğrulayan Maliye Bakanı Şimşek, sadece bununla kalınmayabileceğinin de sinyalini verdi. Şimşek, bazı maktu vergilerde de artış olabileceğini açıkladı. Maktu vergiler, bütün vatandaşlardan eşit alınan ve ayrım gözetilmeyen vergiler olarak biliniyor.

Öte yandan Şimşek, önümüzdeki iki ayda enflasyon yüzde 0.65'in altına düşmezse memura ilave zam gelebileceğine de dikkat çekti. Şimşek'İn açıklamalarına göre memura her 1 puanlık zam bütçeye 1 milyar lira yük getiriyor.
Şimşek, bu yılın ikinci yarısında şu an itibariyle enflasyonla maaş artışı arasındaki arkın 3.35 puan olduğunu, enflasyonun yüzde 4'ü biraz aşabileceğini ekleyerek memura enflasyon zam farkı verileceği beklentilerini de güçlendirmiş oldu.

Atanamayan öğretmenlerle ilgili de açıklama yapan Şimşek, "Biz her mezun olan öğretmeni atayacağız demedik. Ama orta vadede öğretmen açığını sıfırlayacağız" dedi.