Marmara için dev tesis!

Marmara'nın kaderini değiştirecek proje....

Marmara için dev tesis!

İstanbul’da Beylikdüzü İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşaat çalışmalarında son aşamaya gelindi. Proje tamamlandığında bölge nüfusunun kullanılmış suyu arıtılarak, Marmara Denizi’ne ileri deşarj sistemi ile bırakılacak.

Beylikdüzü’nde İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin hizmete açılmasına kısa bir süre kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ ve Beylikdüzü Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü 438 bin metrekare alana inşa edilen dev tesis, Marmara Denizi’nin geleceğini kurtaracak. Tesis hizmete açıldığında ilk aşamada 1 milyon 600 bin, proje sona erdiğinde ise 4 milyon metreküp suyu arıtabilecek.

Tesis ile Beylikdüzü Sahilleri, Sazlı Dere ve Küçükçekmece Gölü atık su tehdidinden kurtarılmış olacak. Marmara Denizi’nde kirliliğin önüne geçilecek ve vatandaş sahillerin tamamından rahatlıkla denize girebilecek.

Dünyada kullanılan son teknolojiye göre planlanarak inşa edilen tesiste elde edilecek atık suların bir kısmı dezenfekte edilerek çevre sulamada kullanılacak. Tesisten çıkacak katı atıklar ise susuzlaştırma ve kurutma işleminin ardından sanayi tesislerinde ikincil yakıt olarak değerlendirilecek. Akıllı bina teknolojisi ile inşa edilen tesisin enerji ihtiyacı da kendiliğinden karşılanacak.

Kaynak: BüyüyenTürkiye.com