Melo gidiyor mu, kalıyor mu?

İşte tercihi...

Melo gidiyor mu, kalıyor mu?

Ünal Aysal, “Hem Wellington hem Melo ile yapılan görüşmelerde bir yere kadar gelindi.Top hocamızın elinde” dedi. Fatih Terim taraftarını üzmedi ve Felipe Melo’yu tercih etti.

G.Saray Başkanı Ünal Aysal, açıklamalarıyla yine gündemi belirledi. Bonservisi Juventus’ta olan Felipe Melo ve Sao Paulo’da forma giyen Wellington’un transferinde sona geldiklerini söyleyen Aysal, teknik direktör Fatih Terim’in tercihine göre bu iki Brezilyalı futbolcudan birini alacaklarını dile getirdi.



Başkan bu konu ile ilgili dün medyanın karşısına çıktı ve şu ifadeleri kullandı:



‘İKİ FUTBOLCUYLA’DA ANLAŞTIK’



“G.Saray’ın ön libero mevkisi şu an bizim iskeletimiz adına büyük bir eksik. Hem Wellington ve hem Melo ile yapılan görüşmelerde bir yere kadar gelinmiştir. İki oyuncuyla da anlaştık diyebilirim. Teknik heyetimiz bir seçim yapacak. Top hocamızın elinde. Hocamız, kendi ekibiyle birlikte transferde tüm etkenleri düşünerek hafta sonuna kadar kararını verecektir.”



MELO’YU ÖNCE İSTEMİYORDU



Aslında Fatih Terim, lig bitmeden Melo’nun üstünü çizmiş ve yerine başka oyuncu istemişti. Galatasaray Scout Ekibi Wellington’u gözüne kestirmiş, Terim de 22 yaşındaki sambacıya olumlu rapor vermişti. Bülent Tulun-Cenk Ergün ikilisi geçen hafta Brezilya’ya gitti ve Sao Paulo’yu 2 milyon euro kiralama ve 8 milyon euro satın alma opsiyonuyla ikna etti.



OKSA WELLINGTON SAKAT MI?



Ancak Sao Paulo sözleşmeye özel maddeler koydurmak istedi, Galatasaray cephesi beklemeye geçti. Çünkü Brezilya ekibi, 20 maça çıkması halinde Wellington’un bonservisinin alınmasını şart koştu, sarı-kırmızılı yöneticilerin kafasında şu soru belirdi: “Daha önce çapraz bağ ameliyatı geçirmiş Wellington yoksa müzmin sakat mı?” Oyuncunun aynı sakatlığı yaşaması halinde futbol hayatının biteceğini bilen yönetim, riske girmedi.



Üstüne taraftar forumları harekete geçti, Melo’nun kalması yönünde kulübe mesajlar gönderdi. Taraftarın tepkisinden Terim de etkilendi ve son sözünü söyledi: MELO! Bunun üzerine harekete geçen yönetim Juventus’u 4 milyon euroya ikna etti. Son şartları görüşmek için de idari menajer Cenk Ergün, Torino’ya gidecek.