Memura yeni yıl müjdesi!

Onbinlerce memurun ayakları yerden kesilecek!

Memura yeni yıl müjdesi!
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Maliye, İçişleri, Enerji, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarının merkez ve bağlı kuruluşlarında çalışan on binlerce memurun servis hizmetinden yararlanacağını bildirdi.

Tonbul, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatlarında görevli kamu çalışanlarının mesaiye geliş gidişlerinde yararlanacağı servis hizmetinin 2 Ocak 2014'te başlayacağını belirtti.

Anayasa referandumu sonrasında memurların toplu sözleşme hakkı elde ettiğini anımsatan Tonbul, şunları kaydetti:

"Geçirilen iki toplu sözleşme dönemiyle memurlar onlarca kazanım elde etti. Memurların mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi bağlamında toplu sözleşme hakkı önemli. Toplu sözleşmede mutabık kalınan ve üzerinde çalışılmasına karar verilen konular, Kamu Personeli Danışma Kurulunda görüşülerek karara bağlandı. Bu şekilde toplu sözleşme süreci devam ettirildi. Maliye, İçişleri, Enerji, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarının merkez ve bağlı kuruluşlarında çalışan on binlerce memur, servis hizmetinden yararlanacak. Özellikle de büyükşehirlerde kamu görevlileri mesaiye geliş gidişlerde servis olmaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor.

Çift araçla kuruma gidip gelen memurlarımızın ulaşım masrafı 200 liraya kadar çıkarken, tek araçla gelenlerin 100 lirayı buluyor. Dolayısıyla memurlarımız bu masraftan birkaç gün sonra kurtulacak. Bakanlık ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatlarında başlayacak hizmetin taşrada da uygulamaya geçmesi için çalışmalar sürmektedir."