7 Ekim Jandarma uzman erbaş alımı başvuru ekranı: Uzman erbaş başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?

7 Ekim Jandarma uzman erbaş alımı başvuru ekranı açıldı. Uzman erbaş başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?

7 Ekim Jandarma uzman erbaş alımı başvuru ekranı: Uzman erbaş başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan duyuru ile 2024 yılı jandarma uzman erbaş alımı başladı. Resmi Gazete'de yayınlanan ilana göre, toplam 9 bin 690 sözleşmeli uzman erbaş alınacak. Alım için adayların KPSS puanına sahip olmaları şartı aranıyor. Başvuru detayları ve şartlar hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere bu yazıda ulaşabilirsiniz.

Jandarma Uzman Erbaş Alımı 2024: Hangi Kadrolara Alım Yapılacak?

Jandarma Genel Komutanlığı'na bu yıl içerisinde 9 bin 75 jandarma, 5 bot serdümeni, 500 sıhhiyeci, 100 muhabere ve 10 havacılık (5 Uçak/Helikopter Teknisyen Yardımcısı ve 5 Havacılık İtfaiyecisi) olmak üzere toplam 9 bin 690 uzman erbaş alınacak. Bu alımlar, sözleşmeli uzman erbaş pozisyonlarında ve sadece erkek adayları kapsıyor.

7 Ekim Jandarma uzman erbaş alımı başvuru ekranı: Uzman erbaş başvuru nasıl yapılır, şartlar neler? - Resim : 1

Başvuru Nasıl Yapılacak?

Başvuru yapmak isteyen adaylar, 7 Ekim 2024 tarihinden itibaren https://www.jandarma.gov.tr adresi üzerinden başvurularını online olarak gerçekleştirebilecekler. Başvuru süreci, "İşlemler" menüsü altında yer alan "Personel / Öğrenci Alım Başvuru ve Sonuçları" bölümü üzerinden, e-Devlet girişiyle sağlanacak. Başvurular 21 Ekim 2024 saat 23.59'a kadar devam edecek.

Başvuru için tıklayın

KPSS Puanı Şartı

Uzman erbaş alımı için adayların 2023 veya 2024 yılına ait KPSS puanına sahip olmaları gerekmektedir. KPSS puanı olmayan adaylar başvuru yapamayacak. Başvuru yapabilmek için KPSS puanının en az 50 olması gerekmekte. Lisans mezunu adaylardan, her iki yıla ait KPSS puanı bulunanlar için en yüksek olan puan dikkate alınacak.

Şehit ve vazife malulü eş ve çocukları, genel adaylara belirlenen KPSS taban puanın en az %80'ini almış olmaları (en az 40 puan) durumunda başvuru yapabilecekler.

Uzman Erbaş Alım Kılavuzu

Başvuru tarihleri, alımı yapılacak branşlar ve diğer şartlar ile ilgili tüm detaylar, "2025 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Uzman Erbaş Temini" kılavuzunda yer almakta. Kılavuz https://kamuilan.sbb.gov.tr adresinde yayınlanacak.

Kılavuzu görmek için tıklayın

Son Başvuru Tarihlerini Kaçırmayın!

Jandarma uzman erbaş alımlarında başvuru süresi oldukça kısa. Adayların, belirtilen tarihler arasında başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Bu fırsatı kaçırmamak için belirtilen tarihlerde, gerekli belgelerle birlikte başvuru yapmayı unutmayın.

Uzman Erbaş Alımıyla İlgili Sık Sorulan Sorular

Kimler başvuru yapabilir? 2023-2024 KPSS puanına sahip olan, KPSS'den en az 50 puan alınış erkek adaylar başvuru yapabilir.

KPSS şartı esnetilebilir mi? Şehit veya vazife malulü eş ve çocukları için KPSS taban puanı %80 oranında uygulanmıştır (en az 40 puan).

Başvuru nereye yapılacak? Başvurular Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.