Moody's'den büyük gaf!

28'inde yapılacak olan Türkiye ile ilgili telekonferansa ilişkin açıklama için Moody's'den "yanlış anlaşıldık" izahatı geldi

Moody's'den büyük gaf!
Paralimani.com

Borsada günün ilk saatlerinde başlayan kâr realizasyonlarının ardından bir anda yeniden başlayan alımlar, yeni bir gelişme yaşandığı yönünde beklentileri artırdı. Piyasaları yeniden heyecanlandıran haberin ne olduğuna ilişkin arayış sonunda öne çıkan ilk madde ise, Moody's'in Türkiye ile ilgili yapacağı 28 Ocak'taki telekonferans oldu.

Moody's tarafından telekonferansa ilişkin gönderilen duyuruda "Shifting closer to an investment grade sovereign rating" ifadelerinin yer alması, Moody's'in yeni bir not artırımı müjdesi vereceği yönündeki beklentilere bir anda zirve yaptırdı.

Borsada bu beklentiyle başlayan yükselişin ardından Moody's, apar topar, "Türkiye'nin kredi notu ile ilgili görüşümüzde bir değişiklik yok. Telekonferansta şirket tahvillerini konuşacağız" izahatı geldi.

Fakat akıllarda telekonferansa ilişkin yapılan açıklamadaki o ifadeler kaldı: "Shifting closer to an investment grade sovereign rating".