O düzenleme kaldırıldı!

Memura sevindirici haber...

O düzenleme kaldırıldı!

Memura ilk rotasyonun başlatıldığı Aile Bakanlığı’nın atama yönetmeliğindeki rotasyon düzenlemesi dün yapılan değişiklikle kaldırıldı.
Vatan Gazetesi’nin haberine göre, hükümetin sendikaların görüşüne açtığı ve büyük tepki çeken ‘memura rotasyon’ uygulamasından vazgeçildi. Maliye Bakanı Şimşek’in “Bu ülkenin her bir metrekaresinde çalışmak büyük onurdur. Kamu personelinin bir ilde çalışması için gönüllü olması gerekir” diye savunduğu rotasyon hazırlığı memur sendikalarından tepki görmüştü.

Tepkilere rağmen rotasyon uygulamasının ilk adımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda atılmış, Mayıs’ta Atama Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle bakanlığa bağlı tüm birimlerde yöneticiler dışındaki tüm memurlara rotasyon getirilmişti. Merkez teşkilatında görevli şube müdürü, müdür, daire başkanı ve üstü yöneticiler ile taşra teşkilatında görevli çalışanlar rotasyona tabi kılınmıştı. Zorunlu çalışma süreleri ise birinci bölgede 7, ikinci bölgede 5, üçüncü bölgede 4 yıl, dördüncü bölgede 3 yıl olarak düzenlenmişti.

Bazı memur sendikaları uzun zamandır hükümet nezdinde çözüm arıyordu. Sonunda hükümet rotasyon uygulamasından vazgeçti.

Mazeret tayini geri geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Atama Yönetmeliği’nde dün yapılan değişiklik Resmi Gazete‘de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından rotasyonu zorunlu kılan Atama Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak, rotasyonun ‘zorunlu’ olmasından vazgeçildi. Değişiklikle mazeret ve eş durumu tayinlerine getirilen kısıtlama da kaldırıldı.

Yönetmelikte, “Yardımcı hizmetler sınıfı personel, bu Yönetmelikte bölgeler için belirlenen zorunlu çalışma sürelerine tabi değildir. Ancak diğer hususlarda bu yönetmelikte yer alan kurallara tabidir” ifadesi yer aldı. Bir başka maddede, “Personelin tüm bölgelerde görev yapması esastır” cümlesine “talepleri halinde” ibaresinden sonra gelmek üzere “genel atama döneminde” ibaresi eklendi.

Ayrıca personelin rotasyon zorunluluğu kaldırılarak “yer değiştirme” memurun isteğine bırakıldı. Söz konusu düzenleme memurun mazeret tayinlerine getirilen kısıtlamayı da kaldırmış oluyor.