Öğrencilere LYS uyarıları

Zambak Yayıncılık'tan öğrencilere LYS uyarıları

Öğrencilere LYS uyarıları
Zambak Yayın Grubu Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girecek öğrencilere uyarılarda bulundu.

Zambak Yayın Grubu Sınav Ölçme Değerlendirme Uzmanı Osman Sarıkaya, Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girecek öğrencilerin konu açığını şu ana kadar mutlaka halletmiş olmaları gerektiğini belirterek, "Adaylar, kalan süreyi kendi puan türündeki derslere daha fazla ağırlık vererek geçirmelidir" önerisinde bulundu.
Zambak Yayıncılık'tan yapılan açıklamada Sarıkaya, öğrencilere sınav öncesi için önemli tavsiyelerde bulundu. Sarıkaya, dershane ve okullarda yapılan çalışmaların yakından izlenmesi ve buralardan son taktikleri almanın yerinde olacağına işaret eden Sarıkaya, sınav öncesi kafa karıştıracak sosyal olaylardan uzak durmanın ve sınav yerini önceden görmenin de ihmal edilmemesi gerektiğini ifade etti.
Sarıkaya, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:
"Sınav evraklarını bir gece önceden hazırlamak adayları rahatlatacaktır. Adaylara sınav giriş belgelerinin altında yazan bütün açıklamaları dikkatlice okumayı ve bu kurallara uymayı kesinlikle tavsiye ediyoruz. Uyku ihmal edilmemeli ve her zamanki yatış saatinizde uyumaya çalışmalısınız. Sınavdan önce rahatsızlık vermeyecek yiyecekleri tercih etmekte fayda var. Sınava giderken yanınıza TC kimlik kartınızı ve ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden indirdiğiniz Sınav Giriş Belgenizi almayı asla unutmayın. Kimlik belgesi olarak sadece pasaport ve TC nüfus cüzdanı kullanılacaktır. Bunların dışında kalan hiçbir belge kimlik belgesi olarak kullanılamayacak. Ayrıca Sınav giriş belgesi ÖSYM tarafından gönderilmeyeceği için adaylar, bunları ilgili internet adresinden gireceği sınavlara göre ayrı ayrı almalıdır.
Adaylar, kitapçıkların dağıtımından sınav başlangıcına kadar yapılan tüm uyarıları dikkatle dinlemelidir. Sınav kitapçığı baştan sona dikkatlice kontrol edilmelidir. Sınav öncesi yapacak kodlamalar dikkatlice yapılmalı ve Konsantrasyon sağlanır sağlamaz soruların çözümüne geçilmelidir. Süreyi ekonomik kullanmaya dikkat etmek olmazsa olmaz önceliklerimizin başında gelmelidir. Çözemediğiniz sorular üzerinde fazla zaman kaybetmeden diğer soruya geçmek en iyi tercihtir. Yapabileceğiniz soruları çözdükten sonra kalan süreyi çözemediğiniz sorular için kullanmalısınız. LYS' de şu veya bu şekilde her hangi bir testi tercih etmek söz konusu olmadığı için önünüze gelen kitapçığa odaklanmanız başarınızı arttıracaktır. Sınav esnasında çok fazla su içmek sizi sıkıntıya sokabilir, bundan kaçınmakta fayda var. Süreyi sonuna kadar verimli şekilde kullanın şayet zamanınız kalırsa son 10 dakikayı kodlamaları kontrol ederek, geçirebilirsiniz. Sınav sonunda sınavınızın geçerli sayılabilmesi için gerekli bütün işlemleri yaparak sınav evraklarını eksiksiz bir şekilde teslim ediniz.”