Öğretmen atama sonuçları
30 bim öğretmenin atama sonuçları belli oldu.Cumhurbaşkanı öğretmen atamalarında konuştu.Öğretmen atama sonuçları nasıl öğrenilir?
KPSS sınavına girip en az 50 puan alan öğretmen atamaları, Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik derslerinden yapılacak.
Bu haberimizde yapılacak olan öğretmen atamalarının branş dağılımını sizlere sunuyoruz. Hangi bölümden kaç öğretmen alımı yapılacak. İşte 2016 yılı öğretmen atamaları branş dağılımı: : Bilişim Teknolojilerin (1208), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (2818),Fen Bilimleri/Fen ve Teknolojileri (1406), İlköğretim Matematik Öğretmenliği (2014), İngilizce ( 3124), Matematik (1052), Okul Öncesi (1830), Rehberlik (1620), Sınıf öğretmenliği (3292), Türk Dili ve Edebiyatı (1050), Türkçe öğretmenliği (1511)
Atama sonuçları için tıklayınız...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 30 bin öğretmen ataması töreninde konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
"Bugün 923 bin öğretmenle evlatlarımıza en güzel eğitimi verme çabası içindeyiz. Artık farklı branşlardan girdiği öğretmenler sorunu büyük ölçüde geride kaldı. Öğretmen doluluk oranı yüzde 93'e çıktı. En düşük doluluk oranı sanıldığı gibi doğu ve güneydoğuda değil, Marmara'dadır. Öğretmen atamalarıyla bu meseleyi tamamen çözmüş olacağız. Yaklaışk 90 bin öğretmen atamasıyla öğretmen kadrolarının yüzde 100'e ulaşacağı düşünülüyor.
Sınıfların 100 öğrenciyle dolu olduğu günleri hatırlıyorum. Benim sınıfımda 75 arkadaştık. Şimdi artık 30'lara inmeye başladık. Bugün yapılacak atama KPSS puanına göre gerçekleştiriliyor. En yüksek puandan başlayarak kontenjan sıralamasına göre atama yapılacaktır. Bilgisayarla bu atama işlemini başlatacağız. 121 bin başvuru içinden 30 bin atama böylelikle tamamlanacak. Yetiştirme programının tamamlanmasının ardından öğretmenlerimiz dersbaşı yapacaklar.
Türkiye'yi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimiz gün eğitim, sağlık, adalet ve emniyet alanlarına önem vereceğimizi açıklamıştık. Önceliklerimizin başında eğitim geliyor. Mesele insan, insanın yetiştirilmesi. Eğer yetiştirilmiş insanının varsa gelişmiş ülkesiniz. O yüzden bunu halletmemiz gerekiyor. Eğitime en yüksek bütçeyi verdik. İnsanı yetiştirmediğiniz sürece, muasır medeniyetler seviyesi üstüne çıkmazsanız. O yüzden insan, insan, insan.
Bir yandan fiziki şartları artırırken, şu anda yaklaşılk 280 bin civarında derslik var. Öte yandan araç gereçleri giderme derdinde olduk. Fatih projesini 3 yıl içinde bitireceğiz. Fatih projesiyle artık sınıflarımız bilişim teknolojileri sınıfına dönüştü. İlkokul, ortaokul ve liselerde ders kitaplarını öğrencilerimize ücretsiz veriyoruz.
Göreve geldiğimizde 76, şimdi 193 üniversite var. Her ilde üniversite vardı. Üniversiteye gidecek mali imkanı olmayan gençlerimize, biz üniversiteyi ayağına götürdük. Bugün en doğudan en batıya, en kuzeyden en güneye bütün illerimizde üniversite var.
Bugün kimse ülkemizde eğitim altyapısıyla ilgili canalıcı sorundan bahsedemez, eksiklerimiz var tabi. Eninde sonunda bunları da gidermiş olacağız. Bugükü atamayla öğretmen eksiğini kapatma yolunda önemli bir adım attık. Bundan sonra eğitimin kalitesini yükseltmemiz gerekir. Nabi Hocamla bir araya geldiğimizde konuşuyoruz; müfredat, müfredat, müfredat. Bakanlığımız bu amaçla bütün müfredatı, ders programlarını elden geçirip gerekli sadeleştirme ve iyileştirme çalışmalarını başlattı.
Öğretmenlere de bu yolda önemli işler düşüyor. Öğrencilerinize annenize sarıldığınız şekilde sarılın ve ülkenin gelecekleri olarak onları siz yetiştirin. Yeni bir heyecanla, yeni bilgilerle sizlerden çok büyük beklentim var. Yeni Türkiye'nin nitelikli eğitimini sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Öğretmenlik adanmışlık isteyen meslektir.