Opel'den 1.6 dizel sürprizi!

Insignia'nın rakibini Opel kendi çıkarıyor. Merakla beklenen segment Haziran'da Zafira'yla geliyor

Opel'den 1.6 dizel sürprizi!
Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik Opel'in 2013 yılı hedeflerini ve yeni nesil motorlarla portföylerini zenginleştireceklerinden bahsetti.

İşte Özcan Keklik'in konuşmasından Opel'in bu yıl içerisindeki hedefleri;

"2013 yılı otomotiv sektörü toplam pazarının 2012 yılı düzeylerinde gerçeklesecegini öngörmekteyiz"

2013 yılında Opel Türkiye olarak hedefimiz tüketicinin en çok tercih etttiği markalardan biri olma konumumuzu korumak, ve 50 bin adet dolaylarında bir satışı gerçekleştirmek.

Bu hedeflerimize ulaşmak üzere bayi ağımızı genişletme, yeni model ve motorları pazara sunma, Opel yetkili servislerinde yeni kurumsal kimliğimize yönelik yatırımları 2013 yılında gerçekleştiriyor olacağız.

Anımsayacağınız gibi yeni model ve motor gelişimi için 11 milyar euro’luk yatırım yapacağımızı sizlerle daha önce paylaşmıştık. İşte bu planlamamız çerçevesinde 2016 yılına kadar 23 yeni model ve 13 yeni motorumuzun lasnmanını gerçekleştireceğiz.

Yakından takip ettiğiniz gibi son dönemlerde Opel olarak yer almadığımız segmentlerde de iddialı şekilde yer almamıza tanıyacak ürünlerimizle temsil edilmeye ve yeni müsteri kitlelerine ulaşma hamlesi içindeyiz. Bunlara en güzel örneklerde 2012 yılı sonunda pazara sunduğumuz Mokka ve çok yakında pazara sunacağımız ADAM ve Cascata modellerimiz.

2013 yılı içersinde 3 yeni nesil motor

Yeni geliştirdiğimiz 1.6 cdti dizel motorumuz: ilk kez Haziran ayında Zafira modelimizle pazara sunacağız. Yeni dizel motorumuzun yanında 1.6lt 170hp benzinli ve otomatik motor seçeneğimizi de ilk kez Cascada modelimizle ilkbahar aylarında pazara sunacağız.

Bu iki yeni motor seçeneğimiz yanında bir üçüncü yeni motor alternatifimiz: Mokka modelimizle pazara sunmaya başlayacağımız 1.4lt 140hp turbo otomatik olacak.

Bu senenin süprizlerinden biri de Opel markamızla Motor Sporlarına geri dönüşe yönelik çalışmalarımız olacak.

Bu bağlamda Avrupa’da yeni Adam Cup ve Astra OPC Cup ile motor sporlarına dönüş yapma kararı aldık. Bu iki modelimiz bu sezon yarışmaya hazır olacak.

Adam Cup uluslararası ralliler için geliştirilirken Astra OPC Cup VLC Dayanıklılık Şampiyonasında boy göstermeye hazır olacak. Bu yeni motor sporları etkinlikleri şirketimizin stratejik olarak yeniden canlanmasında önemli bir rol oynayacak.

Adam Cup, FIA R2 standartlarına göre geliştirildi ve Peugeot 208 R2 ve Skoda Fabia R2 ile yarışacak.
Bundan sonra, yetenekli ralli sürücülerinin "ADAC Opel Ralli Kupası”ndan uluslar arası bir seviyeye terfi edebileceği modüler bir gelişim program öngörüldü. Dört aşamanın ilk ikisinde, ADAM kullanılacak. Üçüncü ve dördüncü aşamalarda bir sonraki jenerasyon Opel Corsa'nın ralli aracı olması bekleniyor.