Otomobil alırken yem olmayın!

Gerçeği iş işten geçtikten sonra öğrenmeyin

Otomobil alırken yem olmayın!
Dolandırıcıların, satılık lüks otomobillere talip olduktan sonra fiyatta anlaştıkları araç sahiplerini oyuna getirme yöntemleri deşifre oldu. Güven sağlamak için kaparo veren şebeke, bu sayede ilk olarak para transferi için satıcının kimlik ve hesap bilgilerini aldı.
Devir anı geldiğinde ise bilgisayarda hazırlanan ve paranın satıcı hesabına geçtiğini gösteren sahte EFT ekranıyla, kurbanların inandırıldığı ortaya çıktı. Çok sayıda mağdur, ‘param hesapta’ diyerek arabalarının devir işlemini gerçekleştirdi. Son dönemde bir milyon liradan fazla vurgun gerçekleştirilen yöntemin son kurban 120 bin liralık otomobilini kaptıran işadamı A.N. oldu.
GERÇEĞİ BANKADA ANLADI
Kocaeli’de yaşayan işadamı A.N. lüks otomobilini internetten satışa çıkardı. Daha sonra A.N, talip olan kişiyle telefonda görüşüp, buluştu. Fiyatta anlaşılınca dolandırıcı, güven sağlamak için işadamına 5 bin lira kaparo verdi. Bu parayı da devir sırasında vakit kaybetmeme bahanesiyle online havale için kurbanın kimlik ve hesap bilgilerini alarak yaptı.
Ardından A.N, dolandırıcının bilgisayarından gösterdiği 120 bin liranın da hesabına geçtiğini gösteren sahte EFT ekranını gördükten sonra, otomobilin devrini noterden gerçekleştirdi.
Dolandırıcıyla tokalaşıp, bankaya gidenA.N, paranın hesabında olmadığını görünce dolandırıldığını anlayıp, şikayetçi oldu.
Yöntem yaygınlaşıyor
Özellikle büyük şehirlerde benzer yöntemle bir milyon liradan fazla vurgun gerçekleştiğini açıklayan emniyet yetkilileri, “Dolandırıcılar, arasında hızla yayılan yöntemin kurbanı olmamak için paranın hesabınıza geçtiğini bankanızı arayarak öğrenin. Bu tuzakta, otomobilin devrini resmi kanallar aracılığıyla başkası adına gerçekleştirdiğiniz için hiçbir şey iddia edemiyorsunuz. Şüpheli durumlarda mutlaka güvenlik güçlerine haber verin” uyarısında bulundu.

BUGÜN