Peugeot bu modeli çantada keklik fiyatına satacak! Türkiye'ye gelmesine 5 gün kaldı

Türkiye'ye gelmesine 5 gün kaldı. Peugeot bu modeli çantada keklik fiyatına satacak.

Peugeot bu modeli çantada keklik fiyatına satacak! Türkiye'ye gelmesine 5 gün kaldı

Peugeot, 2025 yılı itibarıyla 508 modelinin üretimini durduracağını açıklamasının ardından, elektrikli seçeneğiyle dikkat çeken yeni 408 modeliyle fark yaratmaya hazırlanıyor. Elektrikli 408, özellikle yüzde 10 ÖTV avantajı sayesinde Peugeot ailesinin en uygun fiyatlı versiyonu olarak öne çıkıyor. Model, 14 Ekim’de tüm detaylarıyla Türkiye pazarında yerini alacak.

Elektrikli Peugeot 408: Enerji Tasarrufu ve Üstün Menzil

Yeni elektrikli Peugeot 408, düşük enerji tüketimi ve etkileyici menzil sunmasıyla segmentinde fark yaratıyor. WLTP döngüsüne göre 15,2 kWh/100 km enerji tüketimi ve 453 km'ye kadar menzil kapasitesiyle dikkat çeken model, 58,2 kWh kapasiteli yüksek gerilimli bataryasıyla C segmenti kullanıcılarının ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılıyor.

Peugeot bu modeli çantada keklik fiyatına satacak! Türkiye'ye gelmesine 5 gün kaldı2

Hızlı Şarj ve Esnek Sürüş Modları

Yeni E-408, AC şarj için standart olarak 11 kW üç fazlı şarj cihazıyla birlikte geliyor. Bunun yanı sıra, süper hızlı DC şarj kapasitesi 120 kW'a kadar çıkabiliyor. Bu sayede batarya, 30 dakikadan biraz fazla bir sürede yüzde 20'den yüzde 80 doluluğa ulaşıyor ve sadece 10 dakikalık şarj ile 100 km menzil sağlıyor. Sürücü, kompakt direksiyonun arkasındaki kulakçıkları kullanarak rejeneratif fren seviyesini üç farklı kademe olarak ayarlayabiliyor. Sol kulakçık rejenerasyonu artırırken, sağ kulakçık bu işlevi azaltıyor. Ayrıca sürücü, üç farklı sürüş modundan (Eco, Normal, Sport) birini tercih ederek sürüş deneyimini şehrin ritmine veya kendi tercihlerine göre şekillendirebiliyor.

Türkiye Satış Fiyatı ve Vergi Avantajı

Elektrikli seçeneğiyle Türkiye pazarına sunulacak olan Peugeot 408, yüzde 10 ÖTV diliminde yer alacak olması sayesinde rekabetçi bir fiyat avantajı sunuyor. Bu avantaj sayesinde model, 1.590.000 TL yerine 1.390.000 TL'den satışa sunulacak. Fransız otomobil devinin bu yeni modeli, 14 Ekim 2024 tarihinde tüm bayilerde yerini alacak.