Otomotivcilerin çılgın planı!

Trafiğe wi-fi mesafesi, kör noktadan gelen motorcuyu gören arabalar!.. Bunlar hayal değil!

Otomotivcilerin çılgın planı!
paralimani.com

Otomotiv üreticileri artık müşterilerini güvende tutmak için inanılmaz bir teknoloji yarışı içerisine girdi. Sadece kısaltma olarak bildiğimiz, fakat aslında anlama geldiğinden haberimizin olmadığı o özellikler zincirine inanılması güç bir kaç tanesi daha ekleniyor: V2V ve V2I.

Yani araçtan araca wi-fi iletişimi ve araçtan altyapıya iletişim.

Otomotiv üreticilerinin üzerinde çalıştığı son teknolojiler, artık yeni nesil otomobillerin, sürücülerin göremediği diğer araçları, yayaları, bisiklet ve motosikletleri bir çeşit wi-fi, yani kablosuz internet iletişimi kullanarak anında görecek ve sürücüsünü uyaracak, hatta bunu pek de umursamayan sürücülere karşı araba durabilecek.
Araçlar arasında wi-fi üzerinden iletişim kuracak olan teknoloji, yayaların ise mobil telefonlarıyla iletişim halinde olacak.

Bu konuda bir süredir çalışan ve oldukça ileri bir aşamaya gelmiş olan otomotiv devlerinden General Motors'un kıdemli araştırmacısı Don Grimm, Telegraph'a yaptığı açıklamada, "Sürücüler çevreden gelen her tehlikeyi göremeyebilir, fakat araçlar bunu sürücü yerine rahatlıkla yapacaktır" diyor.

Şu anda bu müthiş özellikle ilgili GM, Ford, Toyota, Hyundai, Honda, Nissan, VW ve Mercedes tam gaz çalışmalarını yürütüyor. Artık üretim aşamasına geçecek olan bu cihazların testleri ise 2013 yılında başlayacak.