Özyeğin de BES'te varım dedi

Bireysel Emeklilik'te rekabet kızışıyor

Özyeğin de BES'te varım dedi

Hayat sigortası sektörünün ve bireysel emeklilik sisteminde büyüme beklentisiyle 2012’de kurulan Fibahayat, 28 Ocak 2013 itibarıyla Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü’ne yaptığı ruhsat başvurusunun onaylanmasının ardından hizmete başladı.

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü M. Özyeğin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’de hayat sigortası ve bireysel emeklilik ile fon yönetimi alanlarında penetrasyonun artacağını belirterek, finans sektöründeki tecrübelerini, Fibabanka’nın ardından bankacılık dışı finansal sektörlerde de yaygınlaştırmak istediklerini belirtti.

Hayat sigortacılığına ve ciddi oranda devlet desteği alan BES’e inandıklarını kaydeden Özyeğin, "Üllkemizde sosyal güvenliğin sağladığı kişi başına düşen prim, bireylerin emeklilik aşamasında kaliteli hayat sürdürmeleri için yeterli değil. Fibahayat’ın işlemlerine başlamasına parelel olarak BES içinde Hazine’ye ruhsat başvurusunda bulunduk" dedi.

Fibahayat Genel Müdürü Ömer Mert ise sektörün genç ve dinamik oyuncuları arasında yerini alan Fibahayat Sigorta’nın, konusunda deneyimli ve başarılı bir ekiple yola çıktığını dile getirerek “Ürün yelpazemiz çok geniş ve fiyatlandırmalarımız çok uygun. Genel olarak ürünlerimiz orta yaş ve üzerine hitap etse de gençler için de açılımlarımız var. Ürünlerimizin hepsinde teminat ve buna bağlı olarak fiyatların değişkenlik arz ettiği paketler mevcut” dedi.

Fibahayat poliçeleri, Fiba Grubu tarafından 2010 yılında kurulan ve Türkiye genelinde sayısı 32’ye ulaşan Fibabanka Şubeleri’nden satışa sunulacak. Mevzuatın yeni açılımlarından yararlanarak online satış imkanları ve sosyal medyada yapılacak uygulamalarla da yeni ve farklı müşteri kitlelerine ulaşmayı hedefleyen Fibahayat, telemarketing ve digital marketing konusunda da ciddi altyapı çalışmalarını sürdürüyor.