Pazarlık yapan kârlı çıkıyor?

İşte o araştırmanın sonuçları...

Pazarlık yapan kârlı çıkıyor?

Pazarlık yapmak her zaman işe yaramıyor; fakat denemekte fayda var. Belki bu sayede gösterdiğiniz eforun çok daha üstünde bir kazanç sağlayabilirsiniz.

2000 kişi üzerinde yapılan anket sonucundan hazırlanan tüketici raporlarına göre ankete katılan tüketicilerden pazarılık yapanların %89'u bu çabalarının geçtiğimiz bir kaç yıl içinde en az bir kez sonuç verdiğini söylüyor. Tüketici Raporları kıdemli editörü Tod Marks ''Eğer konuşursanız, bunun sizi başarıya götürme ve bir şeyler elde etmenizi sağlama şansı var'' diyor. Araştırmaya göre kadınlar pazarlık yaparken erkeklerin olduğu kadar rahat hissetmiyorlar ve pazarlık yapmaya erkekler kadar yatkın değiller. Öte yandan pazarlık konusunda oldukça da başarılılar ve pazarlık yapıyorlarsa büyük oranda istedikleri şeyi elde ediyorlar.

Ankete katılanların üçte birinden fazlası (yüzde 35'i) kesinlikle pazarlık yapmaktan kaçındıklarını ve hiç pazarlık yapmadıklarını söylüyor. Pazarlık etmenin gerekli olduğunu söyleyen Marks ''pazarlık yapmanın size kaybettireceği hiç bir şey yok, eğer gururunuz buna izin vermiyorsa bir daha alışverişe giderken onu evde bırakın'' ifadelerini kullandı.