'Pisliğin kokusu dünyayı sardı'

Yönetim, UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı disiplin kuruluna sevk etmesinin ardından yayınladığı açıklamada, sürecin yurt içi işleyişini eleştirdi.

'Pisliğin kokusu dünyayı sardı'

UEFA’nın kararının kulübün haklı duruşunu belgelediği belirtildi, “Birileri bu pisliğin üstünü örtmeye çalışsa da kokusu bütün dünyayı sarmıştır” denildi. İşte o açıklama:

3 Temmuz 2011 tarihinde başlayan ve büyük bir dalgaya dönüşerek gündemdeki yerini koruyan şike süreciyle ilgili gelinen son aşama kulübümüzün haklı ve onurlu duruşunun bir kez daha belgelenmesi anlamı taşımaktadır. UEFA Disiplin Müfettişi’nin, disiplin kuruluna sunduğu rapor artık süreçte sona yaklaşıldığının belgesidir. Her ne kadar ülkemizde birileri bu pisliğin üzerini örtmeye çalışsalar da artık pisliğin kokusu bütün dünyayı sarmıştır. Trabzonspor Kulübü olarak haklı olduğumuz bu davada bizi yolumuzdan döndürecek ve kararlılığımızı engelleyecek hiçbir gücün olamayacağının bilinmesini isteriz. Söz konusu meseleye cezai ve sportif yargılama açısından bakıldığında yüce mahkeme delile dayalı kararını açıkça vermiştir. Oysa sportif yargılamayı yapanlar, mahkemenin kararına gerekçe olan delilleri göz önüne alıp, kanaate dayalı cezaları kesinleştirmeleri gerekirken, aksine bu delilleri hiçe sayan bir tavır sergilemişlerdir.

Halil Ünal’a...

“Sonuçta da hakkı sahibine teslim etmesi gereken kurumlar, hakkı gasp edenlere yardım etme cehaleti içine girmişlerdir. Ancak unutulmamalıdır ki; herkesin kendine göre bir adaleti varsa Yüce Allah’ın da bir adaleti vardır. Bu adalet er ya da geç tecelli edip, hak sahibine ulaşacaktır. Bu süreçten geçilirken doğrunun yanında yer alması Kulüpler Birliği başkanının, üyelerinin görüşünü almadan ve onları bilgi sahibi yapmadan adaletsiz düzen temsilcilerine hizmet eder açıklamalarda bulunmaya hem hakkının hem de haddinin olmadığının bilinmesini isteriz.”

Taraftarlara...

“Süreçte karşımıza çıkan bir diğer düşündürücü gelişme de asıl hak gaspını yapanların 3 Temmuz sürecinden bugüne lobilerini de kullanarak, saha sonuçlarını olduğu gibi ülke gündemini de manipüle etme alışkanlıklarını devam ettirdikleri gerçeğidir. Bu çevrelerin kamuoyunu haklılarmış gibi yönlendirme çabalarının ülkemizde futbolun adaletli zemine oturtulmasını bekleyen ahlaklı insanlar tarafından kabul görmeyeceğine yürekten inanıyoruz. Bu gerçekler ışığında; tüm camiamızdan ve taraftarlarımızdan isteğimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de sağduyulu duruşlarını korumaları ve adaletin er ya da geç gerçekleşeceği yönündeki inançlarını kaybetmemeleridir.”

‘Sayın Erzik size güveniyoruz’

İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’le bir telefon görüşmesi yaptı. Başkan, Türkiye’de çıkan bazı haberlerde Erzik’in UEFA’da Fenerbahçe’ye yardım edeceği iddialarını hatırlatarak, “Biz bunlara inanmak istemiyoruz. Sizin adalet ve haklıdan yana olacağınıza güveniyoruz” ifadelerini kullandı. Erzik de bunun üzerine, “Bundan hiç şüpheniz olmasın sayın başkan. Biz kurum olarak herkese eşit mesafedeyiz ve adaletin yerini bulması için çalışıyoruz” yanıtını verdi.

Kaynak: Fanatik