Pizza Hut'ın kafa Dominos'a gider!

Dünyada en büyük Türkiye'de en güdük kalınca ABD devi harekete geçti!

Pizza Hut'ın kafa Dominos'a gider!
PARALİMANI.COM/ÖZEL HABER

Türkiye’deki işletme ve franchise hakları Süzer Grubu’na ait Turkent Gıda’da olan Pizza Hut ve KFC markalarının satışı yaklaşık bir yıldır gündemdeydi.

Geçen yaz Pizza Hut için Polonya merkezli AmRest Holdings SE, özel sermaye fonu Actera Group ve Esas Holding arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı.
Nihayetinde ipi göğüsleyen Esas Holding oldu ve Aralık 2012’de hisselerin Turkent Gıda’dan devralınması için Rekabet Kurumu’na başvurdu.

SABANCI'NIN PLANLARI SUYA DÜŞTÜ!
Ancak son anda devreye perakende zincirinin ABD’deki asıl sahibi “Yum! Brands” girdi. Türkiye’ye doğrudan yatırım yapmaya karar veren şirket, KFC ve Pizza Hut’ın tüm haklarını devraldı. Rekabet Kurumu da devir işlemini geçen ay onayladı.

VE PİZZA HUT'IN KAFA DA DOMİNOS'A GİDER!
Yum! Brands’ın bu operasyonuna neden olarak özellikle Pizza Hut’ın Türkiye pazarında rekabetçi bir politika sergileyememesi ve liderliği kaptırması gösteriliyor. Pizza Hut dünyada 100 ülkede 34 bin restoranıyla lider konumunda. Türkiye’de de 1989 yılından beri faaliyette olmasına rağmen 41 restoranda kaldı. Rakibi Domino’s Pizza’nın ise dünya genelinde 10 bin dükkanı var. Domino’s Türkiye’de 1996’dan beri faaliyette ve 290 şube ile hizmet veriyor.

RESTORANLAR 9 KATINA ÇIKACAK!
2013 sonuna kadar restoran sayısını 375’e çıkarmayı hedefliyor. Türkiye’deki rekabetin çok gerisinde kaldığını düşünen Yum! Brands’ın, Kanada Pizza Hut’ı lider konuma getiren Yum! Brands Kanada CEO’su Sabir Sami’yi Türkiye Pizza Hut’ın başına getirmeye hazırlandığı konuşuluyor.