Rogers merkez bankalarını hedef aldı

Jim Rogers merkez bankalarını uyardı!

Rogers merkez bankalarını hedef aldı

Yatırım uzmanı Jim Rogers, dünyadaki sıfır faiz ortamının tasarruf yapan kesimi yok ettiğini söyledi ve bunun tarihte çok kötü olaylara yol açtığı uyarısında bulundu.

Ünlü yatırım uzmanı Jim Rogers, dünyadaki merkez bankalarının devam eden genişlemeci para politikalarını eleştirdi.

"Tarihte ilk kez, dünyadaki bütün merkez bankalarının neredeyse tamamının para bastığına ve para birimlerinin değerini düşürmeye çalıştıklarına tanık oluyoruz" diyen Rogers şöyle devam etti: "Birisi 'kur düşüyor' dediğinde 'neye karşı' diye sormak gerekli, çünkü bütün kurların değeri düşüyor."

Rogers'a göre merkez bankalarının izlediği politikalar sorumsuzca davranan insanları kurtarmak için tasarruf eden kişileri kurban ediyor:

"Bir ülkenin ekonomisini canlandıran kişiler tasarruf yapanlardır. Ancak şimdi tasarruf yapan kesim yok ediliyor, çünkü tasarrufları karşılığında yüzde 0 faiz alıyorlar. Borç içinde olanları kurtarmak için tasarruf yapanları feda ediyoruz."

NAZİ BENZETMESİ

Rogers, "Tarihe bakacak olursanız, 1920'lerde Almanya kendi birikim yapan sınıfını yok ettiğinde başlarına gelenleri görebilirsiniz. Olaylar Almanya için hiç de iyi gelişmedi" diyerek 1920'ler Almanyası'ndaki ekonomik ortamın Nazilerin iktidara gelmesinde oynadığı role dikkat çekti.

Rogers geleceği için birikim yapma umudu kalmayan insanların çaresizlik içinde bir kurtarıcı arayışına girebileceğini söyledi.

(BusinessInsider)