Rusya ilk çeyrekte büyüdü

2013 hedefleri aşağı doğru revize edilecek.

Rusya ilk çeyrekte büyüdü
Rusya Ekonomi Bakanı Andrey Belousov, büyüme rakamları, yatırımlar ve doğalgaz ihracatı ile ilgili 2013 hedeflerinin aşağı doğru revize edileceğini açıkladı.
Almanya'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le birlikte Hannover Fuarı'na katılan ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belousov, "Kesin olarak söyleyebilirim ki, 2013 doğalgaz ihraç rakamları, yatırımlar ve buna paralel olarak da büyüme rakamları aşağı doğru gözden geçirilecek." dedi.
Muhafazakar tahminle Rusya gayri safi milli hasılasının 2013 için yüzde 3'ün altında olmasını beklediklerini kaydeden Rus Bakan, "Altyapı projeleri ve yatırımların hızlanması ile büyüme rakamları artabilir. Bu durumda iyimser tahminle Rusya yüzde 3,2 büyüme gerçekleştirebilir." değerlendirmesinde bulundu.
2013'ün ilk çeyreği için makroekonomik göstergelerin beklenenden kötü olduğuna değinen Belousov, "İlk çeyrek için büyüme rakamları yaklaşık yüzde 1." bilgisini verdi.
Belousov 2013 için yüzde 5,8-6 civarında enflasyon öngördüklerini, enflasyon rakamlarında herhangi bir revizyon planlamadıklarını belirtti. Rus bakana göre üçüncü çeyrekte tarım ürünlerinde yaşanacak verimli hasat enflasyonun yükselmesine engel olacak.