Salih Uçan'a dev talip!

Arsenal'in yıldız avcısı hocası Arsene Wenger, scout'larına adım adım izlettiği F.Bahçeli yetenek Salih Uçan için üstteki "Yeni Fabragas'ım olacak" ifadesini kullandı. Wenger, Salih için “wonder kid” (harika çocuk) yakıştırması yaptı.

Salih Uçan'a dev talip!
F.Bahçe'nin 19 yaşındaki starı Salih Uçan'a, Arsenal'in genç oyuncu avcısı teknik direktörü Arsene Wenger göz koydu! Wenger'in "wonder kid" (harika çocuk) diye tanımladığı Salih Uçan'ı, scout'ları Martin Keown ile Gilles Grimandi'ye uzun süredir izlettiği ortaya çıktı.

Baş scout Rowley'nin Salih hakkındaki 6 sayfalık raporunu okuyan Wenger'in, "Salih benim yeni Fabregas'ım olabilir" dediği belirtildi. Salih için çok daha ayrıntılı bir rapor hazırlanmasını isteyen Wenger'in, orta sahanın ortasına yapılacak oyuncu transferine 7 milyon sterlin'lik (yaklaşık 8.2 milyon euro) bir bütçe hazırladığı bildirildi.

İSPANYA VE İTALYA SIRADA
Bu bütçeyi hakkında araştırmalarını sürdürdüğü Salih için kullanabileceği bildirilen Arsenal'in yanı sıra birçok Ada ekibinin daha yakından ilgilendiği genç yetenek, bazı İspanyol ve İtalyan takımlarının radarında.

AŞIRI GÜVENiNE ÖVGÜ
Arsenal'in hocası Arsene Wenger'in Salih'e olan ilgisi İngiliz basınına da yansıdı. Ada medyasında, "Genç yetenek avcısı Wenger, Fenerbahçe'nin son dönemlerde vitrine koyduğu en büyük isim olan 19 yaşındaki Salih'i yeni Fabregas'ı yapmak istiyor" şeklinde haberler çıkıyor. Söz konusu haberlerde Salih hakkında, "Onu yıldız yapan en büyük özelliği, kendine olan aşırı güveni" yorumları yapıldı.

PAZAR GÜNÜNE HAZIR

Öte yandan sakatlığı nedeniyle kupa maçının kadrosunda bulunmayan Salih Uçan, dün takımla çalışmalara başladı. Salih'in, pazar günkü Gençlerbirliği karşılaşmasına kadar tamamen hazır olacağı ve görev verilmesi halinde bu maçta forma giyebileceği belirtildi.