Samsung'dan ucuz Galaxy geliyor

Ucuz iPhone'a rakip mini S4 yolda

Samsung'dan ucuz Galaxy geliyor
ABD’li teknoloji devi Apple ve Güney Koreli rakibi Samsung, rekabeti gelişmekte olan ülkeleri hedefleyen ucuz akıllı telefonlarla sürdürmeye hazırlanıyor.
Apple’ın 99 dolarlık ucuz iPhone’lar üzerinde çalıştığının ortaya çıkmasının ardından Samsung da yeni telefonu Galaxy S4’ün ucuz bir versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Samsung perşembe günü tanıttığı ‘Galaxy S4 Mini’ adlı yeni telefonu ile gelişmekte olan ülkelerdeki tüketicileri kendine çekmeyi planlıyor. Galaxy S4’ün sadeleştirilmiş versiyonu olan Galaxy S4 Mini fiyatı ve ne zaman satışa çıkacağı ise belli değil.
Samsung’un nisanda piyasaya sürdüğü Galaxy S4’ün 10 milyon civarında sattığı tahmin ediliyor. Ancak akıllı telefon üreticileri arasındaki sıkı rekabet yüzünden fiyatlar giderek düşüyor ve daha ucuz modeller raflardaki yerini alıyor.
310 milyon akıllı cep
Apple’ın Samsung’la rekabet için 2014 yılında daha ucuz, daha renkli ve daha büyük ekranlı akıllı telefonları piyasaya sürmeye hazırlandığı belirtiliyor. Bu telefonlar arasında aralarında 99 dolardan satılacak plastik gövdeli bir modelin de bulunması bekleniyor. İki dev üreticinin de taktiklerini özellikle Çin ve Hindistan piyasaları üzerine kurduğu belirtiliyor.
Piyasa değeri açısından Güney Kore’nin en büyük şirketi olan Samsung, son iki haftada hisselerinde sert bir düşüş yaşadı. ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley bu ay başında, Galaxy S4 modelinin satış tahminlerini 71 milyondan 61 milyona indirdi. Yılbaşında da Apple iPhone 5 talepleriyle ilgili endişeler nedeniyle hisselerinde düşüş yaşamıştı. Morgan Stanley, 2013 yılında 310 milyon akıllı telefon satılmasını bekliyor.