Senin kafan mı güzel Apple!

Apple ve Samsung arasındaki davanın yargıcından çok ilginç sözler

Senin kafan mı güzel Apple!
Apple ve Samsung arasında devam eden dava ilginç olaylara sahne olmaya devam ediyor.
Birçok ülkede birbirlerine karşı patent davaları açan Samsung ve Apple, bir süredir de ABD'de karşı karşıya. Devam eden mahkeme sürecinde iki firma da birbirlerine karşı iddialarını ve savunmalarını ortaya koyuyor. Bu süreç, iki firmanın geliştirme aşamalarına dair bilinmeyenleri ortaya çıkarırken bazı gizli konseptlerin de basına sızmasını sağladı. Dava, şimdi de savcının ilginç sözleriyle gündemde.
Bir süredir Apple tanıklarını dinleyen mahkeme, şimdi de sırayı Samsung tanıklarına vermiş durumda. Ancak Apple, Samsung tanıklarının ardından yeniden bir sunum yapmak için mahkemeye başvuru yaptı. Firmanın tanıkları için sadece 4-5 saatlik bir süresinin kaldığını hesaba katınca fazla tanığın dinlenmesi mümkün görünmüyor. Fakat Apple'ın bu süre içinde dinlenmesi için mahkemeye bildirdiği listede tam 22 tanık bulunuyor ve mahkemeye sunulan doküman 75 sayfa uzunluğunda. Bunun üzerine davayı yöneten savcı Lucy Koh, Apple tarafında sitemde bulundu ve belki de hiç unutulmayacak sözler sarfetti. Apple'dan Bill Lee'ye "Yapmayın 75 sayfadan bahsediyoruz. 75 Sayfa!" şeklinde sitemde bulunan Koh "Eğer bir şeyler çekmediyseniz bu kadar tanığı dinlemenin mümkün olmadığını biliyorsunuzdur" diyerek günün manşetini atmış oldu.
Bu sert çıkışın ardından Bill Lee, uyuşturucu kullanmadığını dile getirdi ve listede Samsung'un tanıklarının da bulunduğunu söyleyerek kendini savundu. Savcının bu sert çıkışının ardındaki sebep, davanın uzamasını engellemek. İki firma da kendilerine ayrılan 25 saatlik süreyi doldurduğunda son konuşmalar için 2 saatlik bir süre ayrılacak ve bundan sonra davada karar süreci başlayacak.