Sıcak para radarda göründü!

Fitch'in not artırımının ardından dünyanın en büyükleri Türkiye raporları yayınladı

Sıcak para radarda göründü!

Morgan Stanley, Fitch'in yaklaşık 20 yıl aradan sonra Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkarmasının önemli olduğunu ancak kutlamaya başlamak için yeterli olmadığını bildirdi.

Morgan Stanley yayınladığı raporda, Türkiye'nin kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye çıkarılmasının Türkiye'nin dış finansmanının ve yatırım ortamının kalitesini, doğasını iyileştireceğini belirtirken, gerçek değişimin ise Fitch'den sonra bir kredi derecelendirme kuruluşunun daha not artırmasından sonra olacağını vurguladı.

Morgan Stanley, Fitch'den başka bir kurumdan not artırımının önümüzdeki çeyreklerde gelmesinin muhtemel olduğunu düşündüklerini belirtti.

DB: ENDEKSLİ TAHVİLLERDE CAZİBE ARTTI
Deutsche Bank ise bugün yayınladığı raporda, Türkiye'nin enflasyona endeksli tahvillerinin cazibesinin artmakta olduğunu belirtti. Türkiye'nin TÜFE'ye endeksi tahvillerinde faizin, enflasyonun bu yıl için öngörülen yüzde 7.8'den gelecek yıl yüzde 6.8'e gerilemesi ile birlikte 2013'de yüzde 12 seviyesine düşmesini bekleyen Deutsche Bank, faizlerde böyle bir düşüşten en kazançlı çıkacak bankalar olarak Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası'nı gösterdi. Enflasyona endeksli tahvillerde faiz oranının 2012'de yüzde 14 olması bekleniyor.