Sıfırcı inadı!

Moody's Fitch'in yaptığını yapamadı!

Sıfırcı inadı!

Fitch'in Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltmesinin ardından Moody's'in de artırıma gidebileceği beklentisi dün gece Türkiye'nin notunun değiştirilmeyerek ''Ba1''de görünümün de ''pozitif'' olarak teyit edildiği açıklaması ile sona erdi.

Moody's analisti Sarah Carlson Türkiye ile ilgili riskleri dikkate almayı sürdürdüklerine dikkat çekerek "Krizin başından bu yana Türkiye'nin notu iki kez artırıldı. Türkiye iki defa notu artırılan tek Avrupa ülkesi. Türkiye'ye yönelik siyasi riskler ılımlı düzeyde bulunuyor. Cari açık, kredi notuyla ilgili temel riski oluşturmuyor" dedi.

Analistler Moody's'ten daha önce Türkiye'nin not görünümü ile ilgili yapılan açıklamalarla not artışı beklentisinin azalsa da devam ettiğini, hatta beklentinin azalmasıyla İMKB'nin son günlerde küresel piyasalardan olumsuz yönde ayrıştığını ve alçalan kanalda hareket ettiğini belirtiyor. Buna rağmen piyasanın sınırlı da olsa negatif yönde etkilenmesinin mümkün olabileceğini belirten analistler Moody's'in açıklamalarında büyük bir sürpriz olmadığını kaydediyor.