Şimdi de 'Bio' yumurta skandalı!

Avrupa'da bazı ülkelerde gıdalarda at etine rastlanmasının yankıları sürerken şimdi de ortaya çıkan yeni bir skandal tüketicileri tedirgin etti.

Şimdi de 'Bio' yumurta skandalı!

Alman savcılar ülkede 200 tavuk çitliğine müşterilerini organik (bio) yumurta diye aldattıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı. Bu çiftliklerin bio yumurtanın üretilebilmesi için gerekli şartların hiç birine uymadıkları uzun süren araştırmalarla belirlendi.

Bio yumurtaların daha sağlıklı olduğu gerekçesiyle, diğerlerine göre çok daha pahalıya satıldığı biliniyor. Federal Tüketici Bakanı Ilse Aigner at eti skandalının ardından böyle bir olayla karşı karşıya kalmalarının kendilerini şok ettiğini belirterek, gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini açıkladı.

KONTROL YETERSİZ

Arka arkaya patlayan et ve yumurta skandalı gıda sektöründe kontrol elemanı yetersizliğini de gündeme getirdi. Almanya Gıda Kontrol Birliği (BVLK), ülke genelinde yaklaşık bin 600 gıda kontrolör eksikliği bulunduğunu açıkladı. BVLK Başkanı Martin Müller, "Vatandaşı yeterli derecede korumaya yönelik çok ciddi bir kontrol sorunumuz var" dedi.

Almanya genelinde 2 bin 400 gıda kontrolörü bulunduğunu söyleyen Müller, bunun çok yetersiz olduğunu vurguladı.