Şok Donald's!

Dünya devi, 9 yıldır böylesini görmedi!

Şok Donald's!

Dünyanın en büyük fast food zinciri Mc Donald's, aylık satış rakamlarını açıkladı. Şirketin satışları son 9 yıldır ilk kez aylık bazda düşüş gösterdi. Düşüş oranı Amerika'dai restoranlarda yüzde 2.2 oldu. Macdonald's'ın satışları en son 2003 yılının nisan ayında aylık düşüş yaşamıştı.
Şirketin CEO'su Don Thompson, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Mc Donald's'ın çok büyük beklentiye sahip olduğu "Dolar Menü" isimli menüsü için reklam kampanyası başlatacaklarını açıklamıştı. Dolar Menü, şirketin satışlarının üçte birini yaptığı ABD restoranlarında satışa sunulacak.
Wall Street analistleri, dünya devinin yıllardır büyük bir rekabetle karşılaşmadığını, fakat artık ufak ufak fast food sektöründe rekabetin başlamasıyla satışlarında düşüş yaşadığını belirtiyor.

Sektördeki rekabeti ise özellikle Burger King ve Wendy's ve Hardee's fast food zincirleri yeni ürünlerle tırmandırıyor. Burger King'in zencefilli ürünü ile Wisconsin beyaz peynirli burger menüsüne karşılık Wendy's domuz etli eritme menüsüyle karşılık verdi.