Sözleşmeli personele piyango
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, sözleşmelilere kadro geleceğini söyledi. Hangi kurumda kimlerin kadroya geçeceğini açıklıyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bir süredir devam ettirdiği 'sözleşmeliye kadro' çalışmaları tamamlandı. Belediyelerdeki 20 bin sözleşmeliyle birlikte KİT'ler dışında görev yapan 60 bin sözleşmeli kamu görevlisinin daha kadroya geçirilmesi de gündeme geldi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bu sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunu bu hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını, çıkacak karara göre de çalışmanın Haziran'dan önce biteceğini söylemişti. Söz konusu çalışmanın detaylarına ulaşıldı. Sözleşmeliler bulundukları kurumda artık kadrolu olarak görevlerine devam edecek. Diğer 4A'yla tabi kadrolu personelin sahip olduğu haklara kavuşacak.
HEMEN HER KURUMDA VAR
Çalışmaya göre kadroya geçirilecek sözleşmeliler ve kurumları şöyle:
1) İl özel idarelerinde 5302 sayılı ve belediyelerde 5393 sayılı Kanun ile görev yapan sözleşmeli personel.
2) TRT'de 2954 sayılı Kanun'a göre görev yapan sözleşmeli personel.
3) 3289 sayılı Kanun'un 30 uncu maddesi kapsamında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan spor uzmanı ve antrenörler.
4) Diyanet'te 4B'li personel.
5) "657 sayılı Kanun ile diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin hükümlerine bağlı olmaksızın" hükmü çerçevesindeki sözleşmeli personel.
6) Yükseköğretim kurumlarının araştırma-geliştirme projelerinde proje süresiyle sınırlı olarak görev yapanlar.
7) Başta Tarım Gıda Hayvancılık Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı olmak üzere, çeşitli kamu kurumlarında görev yapan; 632 sayılı KHK'nin kapsamında yer almalarına rağmen KHK'nin yürürlüğe girdiği tarihte atanmış fakat fiilen göreve başlamamış olmaları nedeniyle kadroya geçemeyen personel.
8) 632 sayılı KHK'nin yürürlüğe girdiği tarihten sonra 632 sayılı KHK kapsamında kadroya geçiş imkanı verilen sözleşmeli personel statüsündeki pozisyonlarda istihdam edilen tüm sözleşmeli personel.
9) KAMU kurum ve kuruluşları bünyesindeki döner sermaye işletmeleri tarafından istihdam edilen ve mali hakları döner sermaye işletmesi bütçesinden ödenen sözleşmeli personel.
4C'Lİ DE KADRO MÜJDESİ BEKLİYOR
Hükümete iletilen talebe göre 4C statüsünde istihdam edilen personelin, öğrenim durumlarına göre Genel İdare Hizmetleri Sınıfı'na geçirilmesi isteniyor. Bunun yanında TÜİK'te görev yapan 4C'li personelin anketör unvanı ile kadroya geçirilmeleri de talepler arasında. Sendikalar ayrıca işçi statüsünde istihdam edilmekle birlikte görevleri itibarıyla memur statüsündeki ve üniversite mezunu personel için de kadro istiyor.
Kaynak: Takvim