Galatasaray'a 25 milyon dolarlık orta saha! 90 gol 45 asist: 20 yıl sonra ilk kez...

Galatasaray, devre arası transfer çalışmalarına hızlı bir başlangıç yaparak 21 yıl sonra bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Galatasaray'a 25 milyon dolarlık orta saha! 90 gol 45 asist: 20 yıl sonra ilk kez...

Teknik direktör Okan Buruk'un isteği doğrultusunda kadroyu güçlendirmeyi hedefleyen sarı-kırmızılı ekip, dikkatleri üzerine çeken bir transfer hamlesi gerçekleştirebilir. Bu doğrultuda, 29 yaşındaki Hırvat orta saha oyuncusu Mario Pašalić'i kadrosuna katmak için görüşmelere başladı.

Hırvat Yıldız Mario Pašalić Galatasaray'ın Gündeminde

Yaz transfer döneminde Victor Osimhen'i transfer ederek büyük yankı uyandıran Galatasaray, bu kez de Hırvat yıldız Mario Pašalić'i gündemine aldı. Fotomaç'ın haberine göre, güncel piyasa değeri 13 milyon euro olan Pašalić için Galatasaray yönetimi, devre arasında resmi görüşmelere başlamayı planlıyor. 29 yaşındaki deneyimli oyuncu, bu sezon Atalanta formasıyla çıktığı 10 maçta 1 asistlik performans sergiledi.

Galatasaray'a 25 milyon dolarlık orta saha! 90 gol 45 asist: 20 yıl sonra ilk kez... - Resim : 1

Galatasaray İçin Avantajlı Bir Fırsat

Mario Pašalić'in Atalanta ile sözleşmesinin sezon sonunda sona erecek olması, Galatasaray'ı bu transferde avantajlı bir konuma getiriyor. Sarı-kırmızılı ekip, sezon sonunu beklemeden devre arasında Pašalić'i kadrosuna katmak istiyor. Hırvat futbolcu, bu transferin gerçekleşmesi durumunda, 21 yıl aradan sonra Galatasaray'a transfer olan ilk Hırvat oyuncu olarak tarihe geçecek. Bilindiği üzere, Galatasaray son olarak 2004 yılında Stjepan Tomas'ı kadrosuna dahil etmişti.

Pašalić'in Kariyeri ve Galatasaray'a Katkısı

Kariyerine birçok farklı Avrupa kulübünde devam eden Mario Pašalić, toplamda 423 karşılaşmada görev aldı ve bu maçlarda 84 gol ve 42 asistlik bir performans ortaya koydu. Bugüne kadar kulüpler Pašalić için toplamda 20,5 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Galatasaray, bu tecrübeli oyuncuyu kadrosuna katarak hem orta sahasını güçlendirmeyi hem de taraftarını sevindirmeyi hedefliyor.

Kaynak: Fotomaç
Derleme: Para Limanı