TAV'a otopark piyangosu!

3. havalimanının yaratacağı zarar devlet tarafından ödenecek

TAV'a otopark piyangosu!
Paralimani.com

3. Havalimanı ihalesine sayılı günler kala, bir soru işareti daha giderildi.
Atatürk Havalimanı'nın otoparkının işletmesini elinde bulunduran TAV'ın, yeni havalimanının inşası sonrasında trafikte yaşanacak olan kayma nedeniyle uğrayacağı zararın ne olacağı sorusuna DHMİ, yanıt verdi. Buna göre TAV'ın uğrayacağı zararı devlet tazmin edecek.

İşte yapılan açıklama:

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş. ("TAV İstanbul"), Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ("DHMİ") ile imzaladığı Kira Sözleşmesi uyarınca, 03.07.2005 tarihi saat 00.01'den başlamak ve 02.01.2021 tarihi saat 24.00'te sona ermek üzere, toplam 15,5 yıl süreyle Atatürk Havalimanı Dış ve İç Hatlar Terminal Binası, Katlı Otopark ile Genel Havacılık Terminali'ni işletme hakkını haizdir.

DHMİ tarafından TAV İstanbul'a ve TAV Havalimanları Holding A.Ş'ye 22 Ocak 2013 tarihinde gönderilen yazıda, İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının TAV İstanbul'un Kira Sözleşme süresinin bitiminden önce hizmete açılması halinde, çakışma dönemine ilişkin şirketimizin uğrayacağı tüm kar kayıplarının DHMİ tarafından tazmin edileceği ve bu kayıpların hesaplanması için bağımsız kuruluşlardan destek alınabileceği ifade edilmiştir.