Türk Lirası ilk kez yurt dışına ihraç edildi

AKBANK, 30 Ocak 2013 Çarşamba günü yurtdışına 1 milyar Türk Lirası tutarında tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Türk Lirası ilk kez yurt dışına ihraç edildi

İhraç edilen Türk Lirası cinsinden tahviller yatırımcılardan 3 kat talep gördü. Altı ayda bir kupon ödemeli ihraç yıllık basit yüzde 7.5 faiz oranı üzerinden fiyatlandı. Akbank bu işlemle, Türkiye’de yurtdışına Türk Lirası cinsinden tahvil ihracını gerçekleştiren ilk kuruluş olarak önemli bir başarıya imza attı.

SEKTÖRÜMÜZDE ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI

Türkiye’den uluslararası piyasalara yapılan ilk TL cinsinden tahvil ihracının altına imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, şunları söyledi:

"Gerçekleştirdiğimiz bu işlem, hem bankamız hem de bankacılık sektörümüz ve ekonomimiz için çok önemli bir adımdır. Bugüne kadar uzun vadeli finansman yurtdışı piyasalardan ancak yabancı para cinsinden sağlanabiliyordu. Artık bu işlemimizle kendi paramızla yurtdışından uzun vadeli borçlanmanın da önü açılmış oldu.

Akbank’ın ihracına yatırımcılardan gelen yoğun talep bankamızın başarılı performansına olan inancı yansıtmaktadır. Aynı zamanda bu işlem ekonomimizin ve Türk bankacılık sektörünün gücünün, Türk Lirası’nın uluslararası piyasalarda kazandığı itibarın da bir göstergesidir.

Tahvil ihracımız ayrıca piyasaların Türkiye’ye olan pozitif bakış açısını da bir kez daha ortaya koymuştur. Önümüzdeki dönemde öncülük ettiğimiz bu enstrüman Türk bankacılık sektörü tarafından da yoğun bir şekilde kullanılacaktır."