Türk Telekom'dan 2013'te dev fiber yatırım

Türk Telekom Genel Müdürü Yılmaz, 2013 yılında ciddi bir yatırım planlarının olduğunu ve bunun büyük bir kısmını fiber dönüşümün oluşturacağını söyledi.

Türk Telekom'dan 2013'te dev fiber yatırım

Türk Telekom TTKOM Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, yeni döneme ilişkin proje ve hedeflerini anlattı.

Türk Telekom’u geleceğe taşıyacak organizasyonu tamamladıklarını söyleyen Yılmaz, önümüzdeki dönemde fiber dönüşüme odaklanacaklarını, "akıllı ev ­ akıllı bina ­ akıllı şehir" konseptleri çerçevesinde işbirliklerine imza atacaklarını, sadece erişim sağlayan bir şirket olarak kalmayacaklarını, dijital plan adı altında içeriğin öne çıktığı yeni iş alanları yaratacaklarını vurguladı.

Basında yer alan habere göre, Türk Telekom’un yatırımcı bir şirket olduğunu anlatan Tahsin Yılmaz, "2012 yılında 2,4 milyar dolar konsolide yatırım açıkladık. Ondan önceki yıl 2,2 milyar liralık bir rakam söz konusuydu.

Bu yıl için de ciddi bir yatırım planımız var. Bunun en önemli bölümünü fiber dönüşüm oluşturacak. Hem erişim hem çekirdek şebekeyi dönüştürüyoruz. Biz yatırımlarımızı 81 ile yayıyoruz ve fiber dönüşüm programımız tüm hızıyla devam edecek" diye konuştu.

Oger Telecom’un Türkiye’ye inanan ve Türkiye’nin geleceğine yatırım yapan bir şirket olduğunu anlatan Tahsin Yılmaz, şöyle konuştu: "Grup Türkiye’e çok inanıyor ve buradaki faaliyetlerinden çok memnunlar. İşbirliklerini geliştirmek istiyorlar. Yönetimlerini de Türk yöneticilere bırakarak
güvenlerini gösteriyorlar."

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türk Telekom’da bulunan Hazine’ye ait yüzde 31,68 oranındaki hisselerin bir bölümünün özelleştirilmesine yardımcı olmak üzere danışman görevlendirme sürecinin başlattığını hatırlattığımız Yılmaz, bu sürecin kendilerini etkilemeyeceğini vurguladı.