Türkiye'nin en pahalı futbolcusu Sneijder

Galatasaray'ın yeni transferi Wesley Sneijder Türkiye'nin en pahalı futbolcusu oldu.

Türkiye'nin en pahalı futbolcusu Sneijder

Galatasaray, Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder’ı bünyesine katarak futbol kamuoyunun dikkatlerini üstüne çekti. Kulüp, kadrosuna kattığı Sneijder için Inter’e 7.5 milyon euro bonservis ücreti ödeyecek. Radikal gazetesinin haberine göre; 3.5 yıllık sözleşme imzalanan futbolcuya ise, bu sezon için 2 milyon euro, önümüzdeki 3 sezon için ise yıllığı 3 milyon 200 bin eurodan 9 milyon 600 bin euro ödeyecek. 3.5 yılda 11.6 milyon euro garanti ücret alacak olan Sneijder’a ayrıca 3.9 milyon euro imza parası ödenecek. Futbolcuya toplam yapılacak ödeme 15.5 milyon euro olacak. Bonservis ücreti de dahil edildiğinde Sneijder’ın Galatasaray’a toplam maliyeti 23 milyon euroya ulaşacak. Galatasaray, Sneijder’a maç başına da 25 bin euroluk ücret ödeyecek. Futbolcunun 3.5 yılda 100 maç oynaması durumunda maç başına ücretlerden alacağı para ise 2.5 milyon euroya ulaşacak. Sneijder, 23 milyon euroluk maliyeti ile Türkiye’ye gelmiş maliyeti en yüksek futbolculardan biri oldu.

MEİRELES İKİNCİ SIRADA

Sneijder’ın ardından Türkiye’de maliyeti en yüksek ikinci futbolcu Fenerbahçe’li Meireles oldu. Bonservisine 10 milyon euro ödenen futbolcuya 4 yıllık sözleşmesi süresi boyunca 10 milyon euro garanti ücret ödenecek. Meireles’in maç başı ücretleri hariç Fenerbahçe’ye toplam maliyeti 20 milyon euro oldu.

Q7 YİNE DE ÜÇÜNCÜ

Beşiktaş’la sözleşmesini fesheden Quaresma maliyeti en yüksek üçüncü futbolcu oldu. Bonservisine 7.3 milyon euro ödenen futbolcuyla, 3 yıllık 11 milyon euro tutarında sözleşme imzalanmıştı. Toplam maliyeti 18.3 milyon euro olan Q7, bu sezon devre arasını beklemeden kulüpten ayrıldı.

MUSLERA SIRALAMADA DÖRDÜNCÜ

Meireles’in ardından maliyeti en yüksek dördüncü futbolcu yine Galatasaraylı Muslera oldu. Bonservisine 6 milyon 750 bin euro ücret ödenen Muslera da 5 yıllık sözleşme süresi boyunca Cimbom’dan 10 milyon euro olacak. Muslera’nın toplam maliyeti 16 milyon 750 bin euroya ulaştı. Cimbom Muslera için ayrıca Lorik Cana’yı da vermişti.

Muslera’nın ardından en yüksek maliyetli beşinci oyuncu Burak Yılmaz oldu. Bonservisine 5 milyon euro ödenen, Burak Yılmaz’ın sözleşme süresi boyunca alacağı ücretle birlikte toplam maliyeti 16.5 milyon euro oldu.

Maliyeti en yüksek altıncı futbolcu ise Fenerbahçeli Krasiç oldu. Bonservisine 7 milyon euro ödenen Krasiç’in 4 yıllık süre boyunca alacağı ücretlerle birlikte toplam maliyeti 16.2 milyon euro oldu.

Galatasaray’ın bonservisine 3.5 milyon euro ödediği Hamit’in toplam maliyeti 14.8 milyon euro, Galatasaray’ın bonservisi için Kayseri’ye 8.6 milyon euro ödediği Amrabat’ın toplam maliyeti 14.6 milyon euro oldu. Mehmet Topal’ın Fenerbahçe’ye toplam maliyeti 9 milyon 750 bin euro, Kuyt’ın toplam maliyeti 9 milyon 550 bin euro, Yobo’nun maliyeti 8.5 milyon euro oldu.

TOPLAM MALİYETLER(milyon euro)

Sneijder 23

Meireles 20

Quaresma 18.3

Muslera 16

Burak 16.5

Krasiç 16.2

Hamit 14.8

Amrabat 14.6

Mehmet Topal 9.8

Hasan Ali 9.8

Kuyt 9.6

Yobo 8.5