TUSKON'dan FAS açılımı

TUSKON Derneklerinden Fas'ta Tekstil Sektörü açılımı.

TUSKON'dan FAS açılımı

Tuskon ve Marifed bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İSİAD (İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği) , İGED (İstanbul Genç İşadamlari Derneği) ve BUGİAD ( Bursa Genç İşadamları Derneği) koordinasyonunda ,TUFİAD (TÜRKİYE FAS İŞADAMLARİ DERNEGİ ) ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye - Fas TEKSTİL Sektörü İş Forumuna 44 Türk işadamı katıldı. 310 Faslı işadamıyla yapılan ikili iş görüşmelerinin neticesinde yaklaşık 2000 iş görüşmesi ve 30 milyon dolarlık iş anlaşması gerçekleştirildi.

MARİFED Tekstil Komitesi Başkanı Murat GÜLTEKİN Bey yaptıkları konuşmada Fas'ın Türkiye için Afrika'ya giriş kapısı olduğunu belirterek ' TUFİAD vesilesiyle bu kapi Türk işadamlarına her zaman açık ' diyerek Türk işadamlarını Fas'a davet ettiler.

İSİAD Tekstil Komitesi Başkan Vekili Süleyman ÖLÇER Bey ise konuşmalarında Fas'ın daralan tekstil pazarı için önemli bir ülke olduğunu belirterek, Fas ta olmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

TUFİAD Genel Sekreteri Sayın Gökmen Ertaş ise ‘’ Fas'ın Türk işadamları için oldukça cazip bir pazar olduğunu belirterek 'Biz TUFİAD olarak her zaman Türk işadamlarının yanındayız ve Türk işadamlarımızı Fas'a yatırıma bekliyoruz' diyerek sözlerini sonlandırdı.

Fas ta bulunan Türk Okulları Koordinatörü Sayın İbrahim Aktaş Bey ‘’Neredeyse 20 senedir Türk işadamlarının sponsorluğu ile Türk okullarımız Fas ta mevcut. Fas ta yeni okullar açarak , eğitim faaliyetlerinin niteliğini ve niceliğini arttırıyoruz. Bizim amacınız ortak değerlerimiz doğrultusunda Fas ve Türkiye arasındaki sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek ‘’ dedi.