Uçak dolusu patatesle cep telefonu testi!

Boeing mühendisleri bu ilginç yöntem üzerinde harıl harıl çalışıyor

Uçak dolusu patatesle cep telefonu testi!
Paralimani.com

Havayolu şirketleri, çok yüksek irtifada kablosuz bağlantı sinyali azalan ve bundan şikayetçi olan müşterileri için yeni teknolojiler peşinde koşarken belki de en ilginç ve en yaratıcı çözüm Boeing mühendislerinden geliyor. Uçak içerisinde kablosuz ağ bağlantıları yaratmak için havalanmış bir uçakta insan deneklerin kullanılmasının riskli olması nedeniyle
Boeing mühendisleri bu sorunu bir çuval patatesle çözmeye çalışıyor.

Boeing sözcüsü, uçakların sinyallerini etkilemeyecek bir çözüm için çalışmaya başladıklarını, bir uçak dolusu yolcuyla kalkışa geçip "sinyalinizin kaybolmaması için hareketsiz oturun" demenin de saçma olacağı düşüncesinden hareketle çalışmalara başladıklarını söylüyor. Boeing mühendislerinin uçakta herhangi bir yeni manyetik alan yaratmayacak çözüm için bir grup meyve ve sebzeyi incelemeye başladığını ve işte patatesin de gündeme bu sırada geldiğini söyledi.

Patatesin içindeki suyun ve bu sebzenin kimyasal yapısının kimyasal yapısının bir insana çok benzemesinden hareketle yola çıkıldığını belirten Boeing sözcüsü, testlerin olumlu sonuç verdiğini açkıladı.

Bilindiği gibi insan DNA'sıyla patatesin DNA'sı arasında kromozom sayısı açısından çok az bir fark bulunuyor.

Amerikan uçak şirketi Boeing'in başlattığı çalışmanın uygulamaya konulması için bir çok testten geçmesi gerekiyor.

İnsan vücüdunun etrafa yaydığı ısının Wifi sinyellerinin gücünü etkilediği; araştırmalar için ise gerçek yolcular gerekiyor.

9 ton patates çuvalı ile yapılan testlerin olumlu sonuçlanmasının ardından, şirketin patetesleri gıda bankasına bağışladığı öğrenildi.