Ülker'den lokum gibi hamle

Gıda sektörünün önde gelen oyuncularından Ülker, lokum pazarına girdi

Ülker'den lokum gibi hamle
. Ülker Lokumcuk adı altında tüketici beğenisine sunulan ürünün mandalina, limon, elma ve böğürtlen aromalı çeşitleri bulunuyor.
Tüketiciler, geleneksel tatları tercih ettiği için, lokum üretip satmaya karar verdiklerini dile getiren Ülker Şekerleme ve Sakız Pazarlama Direktörü Yonca Mısırlıoğlu, "Geçtiğimiz yıllarda Damla Sakızı Toffe ve Akide Şeker'ini tüketicilerimizin beğenisine sunduk. Şimdi bu ürünlere yenisini ekledik. Bu yıl da severek tüketilen lokumdan esinlenerek Ülker Lokumcuk ürününü piyasaya sürdük" dedi.
Bayramlarda en çok tüketilen ürünlerin başında şekerlemeler geliyor. İkramlık şekerlerin yüzde 70'inin Ramazan Bayramı'nda tüketildiğine dikkat çeken Yonca Mısırlıoğlu, satışların diğer dönemlere göre 3 kat arttığına işaret etti. Türkiye'de evlerin yüzde 55'ine şeker girdiğini aktaran Mısırlıoğlu, "En fazla şeker Doğu
ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tüketilirken bunu sırasıyla İç Anadolu, Marmara, Akdeniz, Ege ve Karadeniz izliyor." bilgisini verdi.
Ülker Çikolata Pazarlama Direktörü Zekeriya Cengiz Acar ise Ülker markasının çikolatada önemli bir marka olduğunu belirtti. Yüzde 51 ile sektörün en geniş ürün yelpazesine sahip olduklarını aktaran Cengiz Acar, her zevke ve keseye uygun ürün sunmaya çalıştıklarının altını çizdi.
ÖZEL FİLM İLE 'BAYRAM AN'LARI YAŞATILACAK
Bu yıl 'Aile Boyu Bayram, Bayram Boyu Mutluluk' sloganı ile tüketicilere hitap eden Ülker, bayramın eğlenceli anlarını 3 ayrı filmle internet ortamında paylaşacak. Filmde annesinin misafirler için sakladığı çikolataların peşine düşen sevimli çocuğun hikâyesi
anlatılacak.