Uyarma cezası tarihe karışıyor

Kamu çalışanlarına verilecek cezalar da yenileniyor

Uyarma cezası tarihe karışıyor

Ankara'da süren çalışmalar kapsamında memurlarla ilgili disiplin kurallarında da değişikliğe gidiliyor. Devlet Memurları Kanunu'nda öngörülen uyarma cezası tarihe karışıyor. Uyarma cezasını öngören fillere artık disiplin cezasında uygulanamayacak. Böylece amirlerin suistimali önlenecek. Diğer disiplin cezalarının öngördüğü fiiler ise artırılacak. Hazırlanan taslak üzerinde Maliye Bakanlığı bürokratları da çalışıyor.

POLİSE EK GÖSTERGE HAZIR

Ayrıca; Maliye Bakanlığı'nın İçişleri Bakanı Muammer Güler'in gündeme getirdiği polise ek gösterge üzerindeki çalışması da devam ediyor. Çalışma tamamlandığında polislerin hem ücretleri iyileşecek hem de emeklilik tazminat ve maaşları artacak.

4B VE 4C AYRIMI ARTIK SONA ERİYOR

Çalışmaların en önemli bölümlerinden birisi de 4B ve 4C gibi maddelere bağlı personelle ilgili. Bu konuda edinilen bilgiye göre tüm 4/B'liler, Teşkilat Kanunu'na dayalı sözleşmeli personel ve 4/C'liler memur kadrosuna geçebilecek. İlk defa atananlar ve görev yeri değişenler zorunlu yer değiştirmeye tabi personel olacak. Orta kademe yönetici kademesinde yer alanlar rotasyona tabi olacak. Mühendisler ve şube müdürü rotasyona tabi olacak. Kamuda tüm çalışanlar rotasyona tabi olmayacak.

Burçin Göktan / Takvim