Vodafone'dan Gaziantep'e 36 milyon TL'lik yatırım
Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınmasını hedefleyen Vodafone, kesintisiz yatırımlarını Türkiye'nin dört bir yanında sürdürüyor.
Son 5 yılda Gaziantep’e gerçekleştirdiği yatırımları 36 milyon TL'ye ulaştıran Vodafone Türkiye, KOBİ'lere sunduğu teknoloji çözümleriyle de Gaziantep’in sanayide dijitalleşmesine katkıda bulunuyor.
Türkiye için daha iyi bir gelecek hedefiyle başlattığı "Dijital Dönüşüm Hareketi" kapsamında teknoloji, hizmet ve sosyal yatırımlarını aralıksız sürdüren Vodafone, bu vizyon çerçevesinde Gaziantep’te gerçekleştirdiği yatırımlarını açıkladı. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Vodafone Türkiye'nin Gaziantep’teki yatırımları ve iş dünyasına yönelik çözümleri hakkında bilgiler verdi.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şunları söyledi:
“Vodafone olarak, dijitalleşmenin, yenilikçi ve dönüştürücü gücüyle, geleceğin dünyasında belirleyici olacağına inanıyor, Türkiye'de de Dijital Dönüşüm'ün lideri olma hedefiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Beş yıllık bir dönemi kapsayan stratejik yatırım programımız ‘Dijital Dönüşüm Hareketi’nin ilk 2 yılında 5 milyar TL’lik yatırım yaptık. Böylece, Türkiye için toplam yatırımlarımız 17 milyar TL’ye ulaştı. Vodafone olarak, Gazianteplilere en ileri mobil teknolojileri sunarak Gaziantep ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsiyoruz. Son 5 yılda Gaziantep’e yaklaşık 36 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdik. Gaziantep’te 80 mağazayla faaliyet gösteriyoruz ve toplam 167 kişiye istihdam sağlıyoruz.”
Gaziantep’te sosyal yatırımlara da büyük önem verdiklerini vurgulayan Engin Aksoy, “MEB ve AÇEV işbirliğinde yürüttüğümüz ‘Geleceğe İlk Adım’ projemiz kapsamında, Gaziantep’te 10 anasınıfımız bulunuyor ve 2.455 çocuğumuzun kaliteli okul öncesi eğitim almasına destek veriyoruz. UNDP ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ile birlikte yürüttüğümüz ‘Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak’ projemiz kapsamında, Gaziantep’te 9.572 gencimize ücretsiz bilgisayar eğitimi sağladık” dedi.
“KOBİ’leri geleceğe hazırlıyoruz”
Dijitalleşmenin, her ölçekten şirketin pazardaki varlığı ve konumu açısından sürdürülebilirliğin garantisi olacağının altını çizen Engin Aksoy, şöyle devam etti:
“Günümüz iş dünyası çok hızlı bir şekilde değişiyor ve işletmelerin de bu değişime ayak uydurarak yarına hazır olması gerekiyor. ‘Bugünden yarına hazır’ diyebileceğimiz bir işletmenin, müşteri ilişkilerinden bilgi güvenliğine kadar her süreci dijitalleştirmesi önem taşıyor. KOBİ’lerin de işlerini büyütmek ve başarılarını sürdürmek için dijitalleşmeye ayak uydurması gerekiyor. Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme ve ekonomik kalkınma hedeflerine erişmesi için KOBİ’lerin dijitalleşmesi bir zorunluluk. Aynı zamanda KOBİ’lerin dijitalleşmesi, 4.5G’li yeni geleceğe hazır olmak açısından da önem taşıyor. Türkiye’de de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve üstün rekabet için ihtiyaçlarını belirlemek üzere Yarına Hazırım Platformu’nu geliştirdik. İşletmeler, www.yarinahazirim.com sitesindeki uygulamayı kullanarak, Vodafone kullanıcısı olsun veya olmasın, hiçbir ücret ödemeden dijitalleşme endeksini hesaplayabiliyor. Lansmanımızdan bu yana yaptığımız çalışmalarla Türkiye'de işletmelerin dijitalleşme endeksini %48'den %53'e çıkardık. Hedefimiz daha büyük; Türkiye’nin dijitalleşme endeksini %75’e çıkarmak için çalışıyoruz. Yarına Hazırım Platformumuz kurulduğu günden bugüne 2 milyon defa ziyaret edildi. Toplamda 36 bin işletme dijitalleşme endeksini hesapladı ve ihtiyaçlarını öğrendi. Yarına Hazırım Platformu’nda Gaziantep’teki şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardık. Gaziantep’teki şirketlerin dijitalleşme endeksinin %55 olduğunu gördük.”
Gaziantep’teki şirketlerin dijital karnesi tespit edildi
Vodafone, Yarına Hazırım Platformu’nda Gaziantep’teki şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardı. Gaziantep’teki şirketlerin dijitalleşme endeksi %55 ile Türkiye ortalamasının üstünde yer aldı. Gaziantep genelinde Yarına Hazırım Platformu'na katılan şirketlerden önemli veriler elde edildi. Buna göre, her 10 işletmeden 9'unun müşteri yönetimini ve bağlılığını artıracak çözüme ihtiyacı bulunuyor. Ancak, sadece %20'si bu yazılımları kullanarak %35’e varan oranda daha fazla müşteri adayına erişebiliyor. Diğer yandan, her 10 işletmeden 6'sı sahada araç kullanıyor. %15’e varan yakıt tasarrufu yapılmasını sağlayan Araç Takip çözümünü ise bu işletmelerin %42'si kullanıyor. Ayrıca, her 10 işletmeden 7'si müşterilerine tanıtım faaliyetlerine ihtiyaç duyuyor. Bu işletmelerin %77'si, bu ihtiyacına yardımcı olacak teknolojileri kullanıyor.
Gaziantep Koleji Vakfı’nın dijitalleşme endeksi %65 ile il ortalamasının üzerinde
Vodafone’un araştırmasında Gaziantep Koleji Vakfı (GKV) ise dijitalleşmede başarı sağlayan kurum örneği olarak dikkat çekiyor. Özel okulları 1963 yılında kurulan Gaziantep Koleji Vakfı (GKV), kâr amacı gütmeyen ve kamu yararına çalışan bir karşılıksız hizmet kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Gaziantep Koleji Vakfı, bugün 120 dersliği bulunan, anaokulundan liseye, tam donanımlı bir eğitim kampüsünde 7 bin metrekare açık ve 23 bin 100 metrekare kapalı alanda bin 800 öğrenciye eğitim veriyor. Vakfın dijitalleşme endeksi, %65 ile Gaziantep il ortalamasının üzerinde bulunuyor. Vakıf, Vodafone tarafından önerilen diğer çözümlerle dijitalleşme endeksini %95’e kadar yükseltme potansiyeline sahip bulunuyor.
Gaziantep Koleji Vakfı, Vodafone Yarına Hazırım Ekibi’nin dijital dönüşüm için sunduğu rehberlik ile Araç Takip Sistemleri’nden faydalanarak öğrencilerinin ulaşımını maksimum güvenlik ve konfor ile sağlıyor. Araç Takip Sistemleri uygulanmış servis araçlarına Vodafone çözüm ortaklarının sunduğu yazılımlar ile servise bağlı öğrencilerin adresleri tanımlanıyor. Öğrenciler evlerinden alınmadan 5 dakika önce yaklaşan servis aracının bilgisi velinin cep telefonuna SMS ile bildiriliyor. Böylece, öğrenci ve veli evin dışında servisi beklemek zorunda kalmıyor. Aynı yazılım sayesinde, servis okul binasına girdiğinde, öğrencinin güvenle okula ulaştığı bilgisi velilere SMS ile bildiriliyor.