Wall Street'i Filistin askısından aldılar!

Dünya finansının kalbi, İsrail-Filistin gerilimiyle tekledi. Gelen barış haberi ise Wall Street'in kalbini kurtaran stent oldu!

Wall Street'i Filistin askısından aldılar!
paralimani.com

Gün boyunca piyasaların yüreğini ağzına getiren iki gelişmeden belki de en önemlisi İsrail-Filistin arasında yaşanan sıcak çatışmalardı. Ateşkes görüşmeleri yapılırken Tel Aviv'de bugün patlayan bir otobüs, yaranın kangrene dönüşeceği korkusunu iyiden iyiye artırdı. Bir de üzerine Yunanistan'ın Eurogroup'tan beklediği yardımı alamayabileceği haberleri piyasaları allak bullak etti.

Fakat akşam saatlerinde Ortadoğu'dan gelen ateşkes haberi Wall Street'te bir heyecan fırtınası estirdi. İkinci iyi haber ise Almanya cephesinden gelen, Yunanistan'a verilecek yardımın dilim dilim ödenebileceği konusunda bir önceki günkü Eurogroup zirvesinde fikir birliğine yakın olunduğu haberiydi.

Aslında Şükran Günü nedeniyle ABD'de en az bir hafta sürecek olan tatilin ABD'de mali uçuruma ilişkin atılacak adımları geciktirebileceği korkusu sürse de ABD'de politikacılardan gelen sağduyu mesajları ABD borsasının toparlanmasına destek oldu.

Günün sonunda DOw Jones sanayi endeksi ortalama 49.60 puan yani yüzde 0.39 değer kazanarak 12 bin 838 puandan kapandı. Standard & Poor's 500 endeksinde artış yüzde 0.19 olurken Nasdaq Bileşik Endeksi'ndeki yükseliş yüzde 0.35'i buldu.
ABD borsaları gün içerisinde açıklanan öncü işsizlik datalarındansa çok fazla etkilenmedi.