Yabancı damadı milyarder eden Türk gelinler!

Krizde Avrupa ve ABD'de sefilleri oynayan yabancılar Türkiye'den 10 milyar dolar kazandı!

Yabancı damadı milyarder eden Türk gelinler!

Hala ne zaman biteceği bir muamma olan küresel krizin miladı olarak kabul edilen Lehman Brothers'ın batışının üzerinden 4.5 yıl geçti. Bu batış dünyada finans sisteminin artık yenilenmesi gerektiğini bağıra çağıra herkese ilan etmenin yanında dünyanın en büyük şirketleri için de aslında bir ölüm kalım savaşının başlangıcı oldu.

İşte yabancı ortağına en çok para kazandıran Türkler

Bir dönem dünya devi olarak adlandırılan birçok şirket tarşh olurken doğru kararı verenler ise bu krizi fırsata çevirdi. Örneğin Türk şirketlerine milyarlarca dolar ödeyip ortak olan dev yabancı şirketler, yaptıkları bu mantık evliliğinin en büyük kazancını, dünya batarken yükselen Türkiye'de misli misli geri alıyor.

Bu yıl İMKB'nin yaptığı şov, Türk zenginlerle beraberi, onlarla bir zamanlar evlilik gerçekleştiren yabancı damatların da servetine servet katıyor. Kimi yabancı yatırımcı yıllar önce aldığı ve yönetimine dahi girememeyi göze alıp azınlık hisseleriyle yetindiği Türk şirketlerinden inanılmaz servetler sağlarken kimi ise Fifty-Fifty denilen yüzde 50'lik ortaklık sistemiyle rüyalarında bile göremeyecekleri servetleri hesaplarına yazdırdı.

Türk patronlar, kendileriyle ortak olan 26 yabancı yatırımcının servetini 2012'de 10.5 milyar dolar artırdı.

Peki 2012'de yabancı ortağına en çok servet kazandıran yabancı yatırımcı kim oldu. Hangi hisselerdeki payları bu servetlerin kaynağı oldu? Hangi yabancı damat iç güveysinden milyarder oldu?

Paralimani.com/ÖZEL HABER

İşte yabancı ortağına en çok para kazandıran Türkler