Yunanistan şimdi kurtulur mu?

Alman Parlamentosu son kurtarma paketini onayladı

Yunanistan şimdi kurtulur mu?

Almanya parlamentosu, Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin, borç krizinin başladığı ülke olan Yunanistan'ın temerrüte düşmesinin tek para biriminin çöküşünü tetikleyebileceği uyarısı ile brilikte, bu ülke için hazırlanan son kurtarma paketini onayladı.

Almanya'da parlamento alt meclisi Bundestag'ta yapılan oylamada, 473 parlamenter onaylama yönünde oy kullanırken, 100 oy aleyhte çıktı.11 parlamenter ise çekimser kaldı.

Schaeuble, Berlin'de yaptığı konuşmada, "Yunanistan'ın temerrütünün diğer euro üyesi ülkeler üzerindeki potansiyel etkileri ağır olur, daha doğrusu, sonuçlar tahmin edilemez olacak" dedi ve "Bu durum, nihayetinde, tüm Euro Bölgesi'nin dağılması ile sonuçlanabilir" uyarısında bulundu.

Schaeuble, Sovyetler Birliği'nin çökmesinin ardından, Yunanistan'ı doğu Avrupa ile karşılaştırarak, krizle mücadele çabalarının işlemekte olduğunu, zira Avrupalı liderlerin, Yunanistan için kurtarma yardımı şartlarını hafifletmeye ve üç yıldır süre krizi çözmeye yönelik program ile yeni bir safhaya girdiklerini belirtti.