Yüzde 60 maaş zammına kutlama

Sosyal denge tazminatı sözleşmesiyle yüzde 60 zam alan çalışanlar kutlama yaptı.

Yüzde 60 maaş zammına kutlama

Sosyal denge tazminatı sözleşmesiyle yüzde 60 zam alan Balıkesir Belediyesi ve İl Özel İdaresi çalışanları, sözleşmenin imzalandığı salonda pasta kesip davul zurnayla kutlama yaptı. Vali Ahmet Turhan ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay'ın sözleşmeye imza attığı toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Bahçavan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz ve Bem-Bir-Sen il yönetim üyeleri katıldı.

İmza töreninde konuşan Vali Turhan, valilikle sendika arasında güzel bir süreç yaşandığını belirterek, "Bu her şeyden önce kanunların verdiği takdir ve sınırlar içinde yapılmış bir çalışma. Özel İdare bütçemiz gözönüne alınarak yapılmış bir anlaşma. Geçen yılki sözleşmenin üzerinde iyi bir artış yapıldı.

Hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Genel Başkan Turbay da, "Sosyal Denge Sözleşmesi'ni, Türkiye genelinde il özel idarelerinde çalışan personelin durumunu biraz daha iyileştirmek, verimi arttırmak, işverenle işgören arasındaki güzel diyaloğun devam etmesi ve çalışmaların daha verimli olması için imzalıyoruz. Çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini koruduğumuz için genel anlamda da ülkemizin ve milletimizin menfaatini koruyacak şekilde anlaşmalar yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Turhan ve Turbay'ın sözleşmeyi imzalamasından sonra birlikte pasta kesildi ve halk oyunları gösterisi yapıldı.